Pobjeda Reala, uzalud Barsina bogatija ponuda!

Teo prošao lekarske. . .  Madriđani na pragu prvog pojačanja!

Fudbal 10.05.2017 | 12:00
Pobjeda Reala, uzalud Barsina bogatija ponuda!
Glava je govorila Barselona, ali je srce reklo Real Madrid!

Teo Ernandez je odlučio da karijeru nastavi u Kraljevskom klubu iz Madrida i na taj način odbacio ponudu Barselone. Talentovani francuski defanzivac oko kojeg su se prethodnih nedelja lomila koplja u trouglu Atletiko - Real - Barselona, danas je prošao lekarske preglede u Realu i napravio prvi korak ka transferu.

Momak koji je eksplodirao ove sezone na pozajmici u Alavesu iz Atletiko Madrida nije želeo da se vraća u klub sa kojim ima ugovor i kada je došao poziv Reala, odlučio se da pojača tabor najvećeg rivala.

Fiksna otkupna klauzula od 24.000.000 evra ga je uz ogroman potencijal učinila najtraženijim levim bekom na svetu u ovom momentu. Atletiku su ruke bile vezane, nije mu pomogla ni činjenica da bi Teo u crveno-belom dresu igrao sa rođenim bratom Lukasom. Francuz je odlučio da posluša srce i učini sve što je u mogućnosti da ode u Real za koji navija.

Barselona se odmah posle Kraljevića uključila u trku, ponudila i više novca, ali nije vredelo… Barsa mu je nudila 21.000.000 evra neto za šest godina. Realova ponuda je finansijski bila slabija. Madriđani su mu ponudili petogodišnji ugovor vredan 36.000.000 evra na bruto nivou, od čega bi igraču pripalo nešto više od polovine te sume kada se odbiju porezi. Prihvatio je manje para…

Barsa je imala saveznika i u Ernandezovom menadžeri Manuelu Garsiji Kviljonu koji je u lošim odnosima sa Realom otkako je njegov klijent Rafa Benitez dobio otkaz u Madridu. Ni to nije pomoglo, igrač je imao čeličnu volju da pređe u Real.

Ernandez je jutros u Realovoj klupskoj klinici “Sanitas” bez bilo kakvih problema prošao detaljne lekarske preglede i ispunio i poslednji uslov da od 1. juna zaduži opremu Reala. Još samo da Real izdvoji 24.000.000 evra i aktivira otkupnu kaluzulu mladog defanzivca.

Ernandez igra na poziciji levog beka, ali može uspešno da zatvori i mesto levog štopera. U narednoj sezoni će najverovatnije biti alternativa Marselu uz levu aut-liniju pošto klub napušta Koentrao, a povremeno će dobijati sve veću minutažu jer ni Brazilac više nije u godinama da igra svaki meč u sezoni.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar