Судијска комисија: Питамо Терзића, питамо и Вазуру!

Судијска комисија ФСС апеловала је на руководства Црвене звезде и Партизана да не траже алиби за евентуалне неуспехе, већ да се окрену себи и раду у клубовима.

Фудбал 08.05.2017 | 23:25
Судијска комисија: Питамо Терзића, питамо и Вазуру!
"Апелујемо на руководство два наша највећа клуба да не траже алиби за своје евентуалне неуспехе, већ да се окрену себи и раду у својим клубовима. Оваквим својим деловањем они наносе штету судијској организацији, као и свим клубовима наше елитне лиге.

"Истовремено, овим путем обавештавамо јавност да је ФСС формирао Етичку комисију која ће се убудуће бавити оваквим притисцима и нападима, односно случајевима који штете српском клупском фудбалу", наводи се у саопштењу Судијске комисије.

Судијска комисија ФСС је навела да је била приморана да реагује суочена са речником и увредама "које не иду уз функцију директора једног великог клуба".

Терзић је претходно на конференцији за новинаре рекао да су "лопови отели титулу" Звезди и директно оптужио поједине судије да су утицале на лоше резултате тог клуба у неким утакмицама.

"Питамо, најпре, директора Црвене звезде ко је од његових сарадника улазио у свлачионицу и вршио притисак на судије током полувремена утакмице четвртфинала Купа Србије измедју његовог клуба и Младости из Лучана? Ко је од његових службеника звао главног судију меча Напредак – Црвена звезда, односно зашто су поново његови људи вршили притисак, пре меча, на арбитра утакмице Вождовац – Црвена звезда?", пише у саопштењу Судијске комисије.

Питања су упућена и директору Партизана, а поводом оптужби на рачун судија на званичној клупској телевизији.

"Питамо и директора Партизана ко је испред клуба звао главног судију меча четвртфинала Купа Србије између Вождовца и Партизана? Ко је у име клуба звао и судију утамице Партизан – Радник? Како је могуће да један велики клуб дозволи транспарент са телефонским бројевима судија и објаву њихових лица на својој званичној телевизији, свесно стварајући притисак и медијску хајку против чланова судијске организације", наводи се у саопштењу Судијске комисије ФСС.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар