Sudijska komisija: Pitamo Terzića, pitamo i Vazuru!

Sudijska komisija FSS apelovala je na rukovodstva Crvene zvezde i Partizana da ne traže alibi za eventualne neuspehe, već da se okrenu sebi i radu u klubovima.

Fudbal 08.05.2017 | 23:25
Sudijska komisija: Pitamo Terzića, pitamo i Vazuru!
"Apelujemo na rukovodstvo dva naša najveća kluba da ne traže alibi za svoje eventualne neuspehe, već da se okrenu sebi i radu u svojim klubovima. Ovakvim svojim delovanjem oni nanose štetu sudijskoj organizaciji, kao i svim klubovima naše elitne lige.

"Istovremeno, ovim putem obaveštavamo javnost da je FSS formirao Etičku komisiju koja će se ubuduće baviti ovakvim pritiscima i napadima, odnosno slučajevima koji štete srpskom klupskom fudbalu", navodi se u saopštenju Sudijske komisije.

Sudijska komisija FSS je navela da je bila primorana da reaguje suočena sa rečnikom i uvredama "koje ne idu uz funkciju direktora jednog velikog kluba".

Terzić je prethodno na konferenciji za novinare rekao da su "lopovi oteli titulu" Zvezdi i direktno optužio pojedine sudije da su uticale na loše rezultate tog kluba u nekim utakmicama.

"Pitamo, najpre, direktora Crvene zvezde ko je od njegovih saradnika ulazio u svlačionicu i vršio pritisak na sudije tokom poluvremena utakmice četvrtfinala Kupa Srbije izmedju njegovog kluba i Mladosti iz Lučana? Ko je od njegovih službenika zvao glavnog sudiju meča Napredak – Crvena zvezda, odnosno zašto su ponovo njegovi ljudi vršili pritisak, pre meča, na arbitra utakmice Voždovac – Crvena zvezda?", piše u saopštenju Sudijske komisije.

Pitanja su upućena i direktoru Partizana, a povodom optužbi na račun sudija na zvaničnoj klupskoj televiziji.

"Pitamo i direktora Partizana ko je ispred kluba zvao glavnog sudiju meča četvrtfinala Kupa Srbije između Voždovca i Partizana? Ko je u ime kluba zvao i sudiju utamice Partizan – Radnik? Kako je moguće da jedan veliki klub dozvoli transparent sa telefonskim brojevima sudija i objavu njihovih lica na svojoj zvaničnoj televiziji, svesno stvarajući pritisak i medijsku hajku protiv članova sudijske organizacije", navodi se u saopštenju Sudijske komisije FSS.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar