Заједничка војна вјежба БиХ и САД

Министарство безбједности Босне и Херцеговине се радује доласку припадника Војске САД-а који ће учествовати у вјежби Јацкал Стоне 2017 у БиХ. Вјежба ће се одржати у јуну 2017. Ова билатерална вјежба ће користити реални оперативни сценарио у циљу побољшања интероперабилности између БиХ и САД-а.

Босна и Херцеговина 08.05.2017 | 11:50
Заједничка војна вјежба БиХ и САД
У вјежби ће учествовати приближно 500 припадника безбједносних, владиних и цивилних установа из БиХ и САД-а. Вјежба ће припремити учеснике за провођење потенцијалних операција са партнерским снагама, те интерресорним организацијама кроз размјену тактичких и доктриналних знања.

БиХ и САД блиско сарађују у сфери безбједности, те поздрављају ову прилику за даље јачање тих односа кроз повећање степена њихове интероперабилности као партнерских држава у циљу боље реакције на потенцијална сигурносна питања. Иако је сценарио вјежбе осмишљен тако да одражава релевантне безбједносне изазове, он нема никакве везе са стварним догађајима.

Локални званичници су одобрили све активности и маневре да би се осигурала сигурност људи у БиХ, саопштено је из Министарства бебједности БиХ. Јацкал Стоне 2017. је дио Програма заједничке обуке и вјежби Европске команде војске САД-а, чији је циљ побољшање интероперабилности са савезничким и партнерским државама, те подршка тренутним операцијама.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драгутин

08.05.2017 15:14

Па где нађосте са окупаторима и поробљивачима да вежбате?Шта има да вас науче,како се пљачкају туђе државе...Које сад на реду од држава на кога су око бацили?Чек ко још беше има нафту ,гас и злато,а нема атомско оружје,нек се јави стиже му америчка демократија у државу одма експресно...А зашто БиХ не одржи вежбе са Русијом и Белорусијом који су доказани антифашисти?Зашто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

08.05.2017 15:17

БиХ је назвала акцију "Сила бога не моли" Хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.05.2017 18:50

Америка је помагала исламске терористе у бивсој беиха па зато са њима И вјезба само незнам ста це срби са агресорима да вјезбају