Zajednička vojna vježba BiH i SAD

Ministarstvo bezbjednosti Bosne i Hercegovine se raduje dolasku pripadnika Vojske SAD-a koji će učestvovati u vježbi Jackal Stone 2017 u BiH. Vježba će se održati u junu 2017. Ova bilateralna vježba će koristiti realni operativni scenario u cilju poboljšanja interoperabilnosti između BiH i SAD-a.

Bosna i Hercegovina 08.05.2017 | 11:50
Zajednička vojna vježba BiH i SAD
U vježbi će učestvovati približno 500 pripadnika bezbjednosnih, vladinih i civilnih ustanova iz BiH i SAD-a. Vježba će pripremiti učesnike za provođenje potencijalnih operacija sa partnerskim snagama, te interresornim organizacijama kroz razmjenu taktičkih i doktrinalnih znanja.

BiH i SAD blisko sarađuju u sferi bezbjednosti, te pozdravljaju ovu priliku za dalje jačanje tih odnosa kroz povećanje stepena njihove interoperabilnosti kao partnerskih država u cilju bolje reakcije na potencijalna sigurnosna pitanja. Iako je scenario vježbe osmišljen tako da odražava relevantne bezbjednosne izazove, on nema nikakve veze sa stvarnim događajima.

Lokalni zvaničnici su odobrili sve aktivnosti i manevre da bi se osigurala sigurnost ljudi u BiH, saopšteno je iz Ministarstva bebjednosti BiH. Jackal Stone 2017. je dio Programa zajedničke obuke i vježbi Evropske komande vojske SAD-a, čiji je cilj poboljšanje interoperabilnosti sa savezničkim i partnerskim državama, te podrška trenutnim operacijama.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dragutin

08.05.2017 15:14

Pa gde nađoste sa okupatorima i porobljivačima da vežbate?Šta ima da vas nauče,kako se pljačkaju tuđe države...Koje sad na redu od država na koga su oko bacili?Ček ko još beše ima naftu ,gas i zlato,a nema atomsko oružje,nek se javi stiže mu američka demokratija u državu odma ekspresno...A zašto BiH ne održi vežbe sa Rusijom i Belorusijom koji su dokazani antifašisti?Zašto?

ODGOVORITE
Name

Haha

08.05.2017 15:17

BiH je nazvala akciju "Sila boga ne moli" Haha

ODGOVORITE
Name

re

08.05.2017 18:50

Amerika je pomagala islamske teroriste u bivsoj beiha pa zato sa njima I vjezba samo neznam sta ce srbi sa agresorima da vjezbaju