Убијен вођа исламске државе

У нападу војске на положаје исламских екстремиста прошлог месеца у Авганистану погинуо је вођа Исламске државе (ИС), саопштио је касно синоћ Пентагон.

Свијет 08.05.2017 | 10:49
Убијен вођа исламске државе
Сумњало се да је Абдул Хасиб Логари погинуо 27. априла у нападу на базу у Нангархару у источном Авганистану, али званичници тада то нису могли да потврде.

Логари је био један од високо рангираних вођа ИС у Авганистану који је погинуо у нападима авганистанских специјалних снага у партнерству са војском САД, саопштио је Пентагон.

Командант војске САД у Авганистану Џон Николсон изјавио је да је Логари други вођа ИС убијен у тој земљи у последњих девет месеци.

Он је изјавио да су екстремисти "отпочели варварску кампању смрти, мучења и насиља Авганистанаца, посебно оних у јужном Нангахару".

Логари је руководио нападом на војну болницу у Кабулу, у којој је 8. марта настрадало више од 100 људи, наводи Пентагон. Тада су авганистанске и америчке снаге отпочеле против-офанзиву у провинцији.

- Поздрављам велику вештину и храброст коју су приказали наши авганистански партнери. Ова борба јача нашу решеност да Авганистан ослободимо од ових терориста и донесемо мир и стабилност овој великој земљи. Било који члан ИС који дође у Авганистан, доживеће исту судбину - рекао је Николсон.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дзоса

08.05.2017 13:04

Зао ми њега .Волио бих да је 100 других...

ОДГОВОРИТЕ