Ubijen vođa islamske države

U napadu vojske na položaje islamskih ekstremista prošlog meseca u Avganistanu poginuo je vođa Islamske države (IS), saopštio je kasno sinoć Pentagon.

Svijet 08.05.2017 | 10:49
Ubijen vođa islamske države
Sumnjalo se da je Abdul Hasib Logari poginuo 27. aprila u napadu na bazu u Nangarharu u istočnom Avganistanu, ali zvaničnici tada to nisu mogli da potvrde.

Logari je bio jedan od visoko rangiranih vođa IS u Avganistanu koji je poginuo u napadima avganistanskih specijalnih snaga u partnerstvu sa vojskom SAD, saopštio je Pentagon.

Komandant vojske SAD u Avganistanu Džon Nikolson izjavio je da je Logari drugi vođa IS ubijen u toj zemlji u poslednjih devet meseci.

On je izjavio da su ekstremisti "otpočeli varvarsku kampanju smrti, mučenja i nasilja Avganistanaca, posebno onih u južnom Nangaharu".

Logari je rukovodio napadom na vojnu bolnicu u Kabulu, u kojoj je 8. marta nastradalo više od 100 ljudi, navodi Pentagon. Tada su avganistanske i američke snage otpočele protiv-ofanzivu u provinciji.

- Pozdravljam veliku veštinu i hrabrost koju su prikazali naši avganistanski partneri. Ova borba jača našu rešenost da Avganistan oslobodimo od ovih terorista i donesemo mir i stabilnost ovoj velikoj zemlji. Bilo koji član IS koji dođe u Avganistan, doživeće istu sudbinu - rekao je Nikolson.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dzosa

08.05.2017 13:04

Zao mi njega .Volio bih da je 100 drugih...

ODGOVORITE