Комисија о сету закона о акцизама

Комисија за финансије и буџет Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ би на сједници заказаној за данас требало да разматра, у првој комисијској фази, приједлог закона о измјенама и допунама закона о акцизама у Босни и Херцеговини, који је предложио Савјет министара БиХ.

Босна и Херцеговина 08.05.2017 | 10:24
Комисија о сету закона о акцизама
Разматраће се и сет пратећих закона - приједлог закона о измјенама и допуни закона о уплатама на Јединствени рачун и расподјели прихода, приједлог закона о измјени закона о систему индиректног опорезивања у БиХ, као и приједлог закона о осигурању депозита у банкама БиХ.

Усвајањем сета закона који се односи на акцизе било би осигурано додатних 15 фенинга из акциза на нафту и нафтне деривате за изградњу аутопутева и путева.

Савјет министара БиХ је сет ових закона упутило домовима државног парламента, уз захтјев за разматрање по хитном поступку, али су посланици у Представничком дому одбили хитну процедуру, па ће предложене законе разматрати по скраћеном поступку.

То значи да ће предложени закони, у скраћеном поступку, „проћи“ предвиђене комисијске фазе те да је могуће улагати амандмане на њих.

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ је почетком априла овај сет закона усвојио по хитном поступку, а принципе предложених закона (прво читање) Представнички дом би требао разматрати на сједници заказаној за 10. мај.

(Агенције)
 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

СНСД

08.05.2017 10:06

Потписујте то м....у вам васу од цега цу платим Проинтеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

08.05.2017 10:44

Опет овај ублехаш! Терапију узми.

Name

Муљ и блато

08.05.2017 10:45

Да ли је Кокеза нервозан већ?

Name

Драган

08.05.2017 11:34

Па није вам све сам у том поскупљењу истјерасте сав народ из дрзаве поскупљењима цијене су вам веце од европски а плате ни социјална помоц европска зназел господо да у словенији кад је на заводу уствари како се казе код вас на бирову за запосљавање минималац прима ко две плате тамо а месо струја бода хемије млијецни производи да не набрајам јос су много јефтинији него у Босни.

ОДГОВОРИТЕ