Komisija o setu zakona o akcizama

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra, u prvoj komisijskoj fazi, prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, koji je predložio Savjet ministara BiH.

Bosna i Hercegovina 08.05.2017 | 10:24
Komisija o setu zakona o akcizama
Razmatraće se i set pratećih zakona - prijedlog zakona o izmjenama i dopuni zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, prijedlog zakona o izmjeni zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH, kao i prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH.

Usvajanjem seta zakona koji se odnosi na akcize bilo bi osigurano dodatnih 15 feninga iz akciza na naftu i naftne derivate za izgradnju autoputeva i puteva.

Savjet ministara BiH je set ovih zakona uputilo domovima državnog parlamenta, uz zahtjev za razmatranje po hitnom postupku, ali su poslanici u Predstavničkom domu odbili hitnu proceduru, pa će predložene zakone razmatrati po skraćenom postupku.

To znači da će predloženi zakoni, u skraćenom postupku, „proći“ predviđene komisijske faze te da je moguće ulagati amandmane na njih.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je početkom aprila ovaj set zakona usvojio po hitnom postupku, a principe predloženih zakona (prvo čitanje) Predstavnički dom bi trebao razmatrati na sjednici zakazanoj za 10. maj.

(Agencije)
 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

SNSD

08.05.2017 10:06

Potpisujte to m....u vam vasu od cega cu platim Prointeru.

ODGOVORITE
Name

Perica

08.05.2017 10:44

Opet ovaj ublehaš! Terapiju uzmi.

Name

Mulj i blato

08.05.2017 10:45

Da li je Kokeza nervozan već?

Name

Dragan

08.05.2017 11:34

Pa nije vam sve sam u tom poskupljenju istjeraste sav narod iz drzave poskupljenjima cijene su vam vece od evropski a plate ni socijalna pomoc evropska znazel gospodo da u sloveniji kad je na zavodu ustvari kako se kaze kod vas na birovu za zaposljavanje minimalac prima ko dve plate tamo a meso struja boda hemije mlijecni proizvodi da ne nabrajam jos su mnogo jeftiniji nego u Bosni.

ODGOVORITE