Кад вам ово каже човјек који је открио Каку...!

Да сам директор, прво бих купио Сергеја Милинковић-Савића! Лацио дигао цену на 50. 000. 000 евра!

Фудбал 09.05.2017 | 21:30
Кад вам ово каже човјек који је открио Каку...!
„Да сам директор неког врхунског европског клуба, први играч којег бих купио је Сергеј Милинковић Савић“.  

Ово су речи Леонарда од пре неколико дана. Једног од најспособнијих оперативаца у европском фудбала. Легендарни Бразилац се није прославио као тренер у Милану и Интеру, али је зато у Милану и Пари Сен Жермену радио сјајан посао као директор. Човек је који је открио Каку и на мала врата га довео у Милан, када Белрускони није имао појма ко је тај Бразилац. Леонардо је имао пресудни утицај у доласцима Пата и Тијага Силве у Европу, а касније и у Сивином преласку у ПСЖ. Многи сматрају да је погрешио што је пристао да се бави тренерском каријером уместо да је наставио директорску коју му је сјајно ушла.

И када неко као што је Леонардо каже ону реченицу са почетка текста, онда то мора да има тежину...

Леонардо је само један у низу људи који добро прогнозирају фудбалску будућност и који је завапио за Сергејем Милинковић Савићем. Млади Србин је потпуно експлодирао у Лацију ове сезоне. У тек другој сезони у Серији А, постао је драгуљ италијанског првенства и играч за којег нико више не сумња да ће у будућности остварити трансфер у неки од најјачих и најбогатијих клубова Европе.

Техника, стил игре, менталитет, физика, шут... Популарни СМС има све. Тога су свесни у Лацију и задовољно трљају руке. Недавно је продужио уговор до 2022. са Римљанима за дупло већу плату, али чини се да Клаудио Лотито само тврди пазар и чека праву понуду да прода сјајног Србина. Познат је Лотито као газда који све гледа кроз новац и код којег сваки играч има цену. Али она често уме да буде папрена.

Италијани медији сада тврде да је Лотито цену Сергеја Милинковић Савића дигао на невероватних 50.000.000 евра. И да ће моменат за трансфер бити лето 2018. године.

То одговара и клубу који би највише волео Сергеја у својим редовима - Јувентусу! Није тајна да је Јуве одушевљен квалитетима младог Србина. Директори Марота и Паратичи су већ небројено пута могли да се увере у квалитет Милинковић Савића и да добију потврду да је он играч за Јувентус по свим карактеристикама.

Међутим, цена о којој сања Лотито је неприхватљива за Јуве. Енглески премијерлигаши би то лакше могли да плате. Али би и Јувентусов директорски тандем могао да искористи своје надалеко чувене вештине и да убеди Лотита да смањи цену.

Уосталом, Лацио је пре непуне две године платио 9.000.000 евра Генку за Сергеја када је играч у сузама одбио трансфер у Фиорентину. Сада вреди пет пута више, а осмеси су заменили сузе. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар