Kad vam ovo kaže čovjek koji je otkrio Kaku...!

Da sam direktor, prvo bih kupio Sergeja Milinković-Savića! Lacio digao cenu na 50. 000. 000 evra!

Fudbal 09.05.2017 | 21:30
Kad vam ovo kaže čovjek koji je otkrio Kaku...!
„Da sam direktor nekog vrhunskog evropskog kluba, prvi igrač kojeg bih kupio je Sergej Milinković Savić“.  

Ovo su reči Leonarda od pre nekoliko dana. Jednog od najsposobnijih operativaca u evropskom fudbala. Legendarni Brazilac se nije proslavio kao trener u Milanu i Interu, ali je zato u Milanu i Pari Sen Žermenu radio sjajan posao kao direktor. Čovek je koji je otkrio Kaku i na mala vrata ga doveo u Milan, kada Belruskoni nije imao pojma ko je taj Brazilac. Leonardo je imao presudni uticaj u dolascima Pata i Tijaga Silve u Evropu, a kasnije i u Sivinom prelasku u PSŽ. Mnogi smatraju da je pogrešio što je pristao da se bavi trenerskom karijerom umesto da je nastavio direktorsku koju mu je sjajno ušla.

I kada neko kao što je Leonardo kaže onu rečenicu sa početka teksta, onda to mora da ima težinu...

Leonardo je samo jedan u nizu ljudi koji dobro prognoziraju fudbalsku budućnost i koji je zavapio za Sergejem Milinković Savićem. Mladi Srbin je potpuno eksplodirao u Laciju ove sezone. U tek drugoj sezoni u Seriji A, postao je dragulj italijanskog prvenstva i igrač za kojeg niko više ne sumnja da će u budućnosti ostvariti transfer u neki od najjačih i najbogatijih klubova Evrope.

Tehnika, stil igre, mentalitet, fizika, šut... Popularni SMS ima sve. Toga su svesni u Laciju i zadovoljno trljaju ruke. Nedavno je produžio ugovor do 2022. sa Rimljanima za duplo veću platu, ali čini se da Klaudio Lotito samo tvrdi pazar i čeka pravu ponudu da proda sjajnog Srbina. Poznat je Lotito kao gazda koji sve gleda kroz novac i kod kojeg svaki igrač ima cenu. Ali ona često ume da bude paprena.

Italijani mediji sada tvrde da je Lotito cenu Sergeja Milinković Savića digao na neverovatnih 50.000.000 evra. I da će momenat za transfer biti leto 2018. godine.

To odgovara i klubu koji bi najviše voleo Sergeja u svojim redovima - Juventusu! Nije tajna da je Juve oduševljen kvalitetima mladog Srbina. Direktori Marota i Paratiči su već nebrojeno puta mogli da se uvere u kvalitet Milinković Savića i da dobiju potvrdu da je on igrač za Juventus po svim karakteristikama.

Međutim, cena o kojoj sanja Lotito je neprihvatljiva za Juve. Engleski premijerligaši bi to lakše mogli da plate. Ali bi i Juventusov direktorski tandem mogao da iskoristi svoje nadaleko čuvene veštine i da ubedi Lotita da smanji cenu.

Uostalom, Lacio je pre nepune dve godine platio 9.000.000 evra Genku za Sergeja kada je igrač u suzama odbio transfer u Fiorentinu. Sada vredi pet puta više, a osmesi su zamenili suze. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar