Партизан без Леонарда на Војводину!

У реваншу полуфинала Купа не игра ни Евертон!

Фудбал 08.05.2017 | 13:30
Партизан без Леонарда на Војводину!
Неће бити самбе у среду вече у Хумској 1. Можда ће се Партизан пласирати у финале Купа Србије, али му је пут ка одбрани трофеја отежан услед сазнања да у реваншу полуфинала неће моћи да рачуна ни на Леонарда да Силву Созу, ни на Евертона Луиза.

Леонардо је кажњен жутим картоном у првом полуфиналном мечу, пре 12 дана у Новом Саду, а како му је то била друга јавна опомена у такмичењу (прву зарадио против Вождовца у четвртфиналу) следује му аутоматска суспензија. Што представља хендикеп за Марка Николића, јер је офанзивни везни у досадашњем делу сезоне постигао 22 гола и уз Уроша Ђурђевића главни је ослонац екипе.

Сад је на стручном штабу Парног ваљка задатак да пронађе одговарајуће решење. Једна од опција је Немања Михајловић, који је највише трпео због одличног учинка Леонарда, јер игра на његовој позицији, па је ове у 2017. почео само дуел против Борца из Чачка, али који брзинским способностима може да науди свакој одбрани. У случају да Николић опет остави Михајловића на клупи, логично би било да крене са Петром Ђуричковићем, који је био стартер и на „Карађорђу“ и у првенственом сусрету са Јавором, што би онда значило и мало другачију поставку играча на средини од уобичајене. Свакако са Тавамбом и Ђурђевићему шпицу.

Кад је о вези реч, извесно је да ће и реванш са Војводином пропустити Евертон Луиз. Борбени везиста се повредио баш у првом мечу полуфинала купа, страдао је скочни зглоб и сигурно га неће бити ни у првенственом дуелу са Вождовцем, у суботу у Хумској 1.

Реванш полуфинала Купа Србије Партизан - Војводина на програму је у среду од 18 часова. Први меч завршен је 0:0. Дан раније, од 16.00, на Маракани се састају Црвена звезда и Чукарички (4:1).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар