Partizan bez Leonarda na Vojvodinu!

U revanšu polufinala Kupa ne igra ni Everton!

Fudbal 08.05.2017 | 13:30
Partizan bez Leonarda na Vojvodinu!
Neće biti sambe u sredu veče u Humskoj 1. Možda će se Partizan plasirati u finale Kupa Srbije, ali mu je put ka odbrani trofeja otežan usled saznanja da u revanšu polufinala neće moći da računa ni na Leonarda da Silvu Sozu, ni na Evertona Luiza.

Leonardo je kažnjen žutim kartonom u prvom polufinalnom meču, pre 12 dana u Novom Sadu, a kako mu je to bila druga javna opomena u takmičenju (prvu zaradio protiv Voždovca u četvrtfinalu) sleduje mu automatska suspenzija. Što predstavlja hendikep za Marka Nikolića, jer je ofanzivni vezni u dosadašnjem delu sezone postigao 22 gola i uz Uroša Đurđevića glavni je oslonac ekipe.

Sad je na stručnom štabu Parnog valjka zadatak da pronađe odgovarajuće rešenje. Jedna od opcija je Nemanja Mihajlović, koji je najviše trpeo zbog odličnog učinka Leonarda, jer igra na njegovoj poziciji, pa je ove u 2017. počeo samo duel protiv Borca iz Čačka, ali koji brzinskim sposobnostima može da naudi svakoj odbrani. U slučaju da Nikolić opet ostavi Mihajlovića na klupi, logično bi bilo da krene sa Petrom Đuričkovićem, koji je bio starter i na „Karađorđu“ i u prvenstvenom susretu sa Javorom, što bi onda značilo i malo drugačiju postavku igrača na sredini od uobičajene. Svakako sa Tavambom i Đurđevićemu špicu.

Kad je o vezi reč, izvesno je da će i revanš sa Vojvodinom propustiti Everton Luiz. Borbeni vezista se povredio baš u prvom meču polufinala kupa, stradao je skočni zglob i sigurno ga neće biti ni u prvenstvenom duelu sa Voždovcem, u subotu u Humskoj 1.

Revanš polufinala Kupa Srbije Partizan - Vojvodina na programu je u sredu od 18 časova. Prvi meč završen je 0:0. Dan ranije, od 16.00, na Marakani se sastaju Crvena zvezda i Čukarički (4:1).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar