Макрон хоће јединство народа

Новоизабрани предсједник Француске Емануел Макрон обратио се својим присталица испред музеја Лувр у Паризу уз звуке химне Европе.

Свијет 08.05.2017 | 09:06
Макрон хоће јединство народа
"Гледа нас Европа, гледа нас цијели свијет. Они очекују да свуда бранимо дух просвећености који је угрожен на толико мјеста...Очекују да донесемо нову наду, нови хуманизам", рекао је он синоћ у обраћању хиљадама присталица, преносе француски медији.

Макрон је признао да је испред њега "огроман задатак", истакавши да ће се већ сутра с њим ухватити у коштац што ће подразумијевати, како је рекао, "морализовање јавног живота, обнову економије, јачање заштите у свијету који окружује Француску".

"Постигли смо нешто без преседана и без премца...Сви су нам говорили да је то немогуће, али они нису познавали Француску", изјавио је Макрон, након што су га дочекали звуци европске химне "Ода радости".

Французима који су гласали за одбрану Републике поручио је да је свестан неслагања у ставовима која постоје, али да ће их поштовати и штити републику.

"Имам поруку за оне који су гласали за Марин Ле Пен. Они су данас изразили гнијев, забринутост, своја убјеђења, и ја њих поштујем. Учинићу све током пет наредних година да више немају ни један једини разлог да гласају за екстремне опције", истакао је Макрон.

Он је поручио да жели јединство француског народа и земље.

"Служићу вам понизно, снажно, у име нашег слогана: слобода, једнакост, братство. Служићу вам у оданости повјерењу које сте му указали. С љубављу", поручио је Макрон.

Он је позвао присталице да му пруже подршку и на предстојећим парламентарним изборима, како би остварио већину.

Њему се придружила и видно узбуђена супруга Брижит, која му је пољубила руку и махала окупљеним присталицама.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драгутин

08.05.2017 07:31

Микрон хоће од Француске да направи нови Бразил!И тако ће масони од сваке европске државе да направе Бразил,циљ је да се измешају нације да би те енглези и американци лакше држали под контролом да не можеш да им се никад отргнеш из колонијалног ропства.Јер тешко се договоре људи истог говорног подручја,а камоли различитог.Кад би наши преци под Турском окупацијом подигли устанак да је нпр. на Балкану било неких још народа који би говорили другим језиком и били различити од нас?Кад?Лакше је владати кад има разних нација у једној држави над свима њима јер лако удараш по тој различитости и увек их држиш завађене.То је много добар начин за колонизатора.Има да будемо робови,тешко правим Французима и нама Србима који смо једини уз њих остали кад је најтеже...Шта је фалило старој европи кад је свака држава имала своју нацију!Хоћу европу: Гауса,Моцарта,Пикаса,Галилеја,Бернулија...,а не Бразилску европу црно-белог еурокрема!? ЈооЈ брееее!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

08.05.2017 14:39

Процитај ти себе ста писес