Makron hoće jedinstvo naroda

Novoizabrani predsjednik Francuske Emanuel Makron obratio se svojim pristalica ispred muzeja Luvr u Parizu uz zvuke himne Evrope.

Svijet 08.05.2017 | 09:06
Makron hoće jedinstvo naroda
"Gleda nas Evropa, gleda nas cijeli svijet. Oni očekuju da svuda branimo duh prosvećenosti koji je ugrožen na toliko mjesta...Očekuju da donesemo novu nadu, novi humanizam", rekao je on sinoć u obraćanju hiljadama pristalica, prenose francuski mediji.

Makron je priznao da je ispred njega "ogroman zadatak", istakavši da će se već sutra s njim uhvatiti u koštac što će podrazumijevati, kako je rekao, "moralizovanje javnog života, obnovu ekonomije, jačanje zaštite u svijetu koji okružuje Francusku".

"Postigli smo nešto bez presedana i bez premca...Svi su nam govorili da je to nemoguće, ali oni nisu poznavali Francusku", izjavio je Makron, nakon što su ga dočekali zvuci evropske himne "Oda radosti".

Francuzima koji su glasali za odbranu Republike poručio je da je svestan neslaganja u stavovima koja postoje, ali da će ih poštovati i štiti republiku.

"Imam poruku za one koji su glasali za Marin Le Pen. Oni su danas izrazili gnijev, zabrinutost, svoja ubjeđenja, i ja njih poštujem. Učiniću sve tokom pet narednih godina da više nemaju ni jedan jedini razlog da glasaju za ekstremne opcije", istakao je Makron.

On je poručio da želi jedinstvo francuskog naroda i zemlje.

"Služiću vam ponizno, snažno, u ime našeg slogana: sloboda, jednakost, bratstvo. Služiću vam u odanosti povjerenju koje ste mu ukazali. S ljubavlju", poručio je Makron.

On je pozvao pristalice da mu pruže podršku i na predstojećim parlamentarnim izborima, kako bi ostvario većinu.

Njemu se pridružila i vidno uzbuđena supruga Brižit, koja mu je poljubila ruku i mahala okupljenim pristalicama.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragutin

08.05.2017 09:31

Mikron hoće od Francuske da napravi novi Brazil!I tako će masoni od svake evropske države da naprave Brazil,cilj je da se izmešaju nacije da bi te englezi i amerikanci lakše držali pod kontrolom da ne možeš da im se nikad otrgneš iz kolonijalnog ropstva.Jer teško se dogovore ljudi istog govornog područja,a kamoli različitog.Kad bi naši preci pod Turskom okupacijom podigli ustanak da je npr. na Balkanu bilo nekih još naroda koji bi govorili drugim jezikom i bili različiti od nas?Kad?Lakše je vladati kad ima raznih nacija u jednoj državi nad svima njima jer lako udaraš po toj različitosti i uvek ih držiš zavađene.To je mnogo dobar način za kolonizatora.Ima da budemo robovi,teško pravim Francuzima i nama Srbima koji smo jedini uz njih ostali kad je najteže...Šta je falilo staroj evropi kad je svaka država imala svoju naciju!Hoću evropu: Gausa,Mocarta,Pikasa,Galileja,Bernulija...,a ne Brazilsku evropu crno-belog eurokrema!? JooJ breeee!

ODGOVORITE
Name

Dr

08.05.2017 16:39

Procitaj ti sebe sta pises