Вријеме је да Влада РС оде

Премијерку Жељку Цвијановић нико већ дуже вријеме не сматра озбиљном, релевантном, предмет је исмијавања . Чак владајући посланици траже њену оставку. Сматрамо реалним да многи посланици из владајуће коалиције, који буду имали храбрости, гласају за смјену ненародне Владе. Доста коректних СНСД-оваца се стиди овакве политике и све гласније размишљају о потреби заустављања даљег уништавања РС, казао је у разговору за Вијести. ба, предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Република Српска 08.05.2017 | 08:54
Вријеме је да Влада РС оде

Он каже да је заиста сасвим оправдано да ПДП заједно са СДС-ом, НДП-ом покрене иницијативу за изгласавање неповјерења Влади РС, јер се, како је навео, налазимо унутар економске анархије, моралне деваста‎ције, свеприсутне корупције и тајкунизације...

"Сматрамо реалним да многи посланици из владајуће коалиције, који буду имали храбрости, гласају за смјену ненародне Владе. Доста коректних СНСД-оваца се стиди овакве политике и све гласније размишљају о потреби заустављања даљег уништавања РС", казао је Бореновић.

Наводи да зна да главни "портпарол СНСД-а и највећи Додиков полтрон-прелетач Ненад Стевандић са својим 'папцима' неће сигурно подржати иницијативу за опозив јер њима је ваљање по овом политичком 'блату' амбијент у коме се најбоље сналазе".

Коментаришући изјаву Жељке Цвијановић да је инцијатива о смјени владе "пуцањ у празно", Бореновић је рекао  да њу већ дуже вријеме нико не сматра озбиљном.

"Па зар та особа има шта коментарисати након регионалних 'провала' о ‎продужавању животног вијека пензионерима и јефтинијој струји од немогућих 113%. Цвијановићку нико већ дуже вријеме не сматра озбиљном, релевантном, предмет је исмијавања...Чак владајући посланици траже њену оставку. Прегласавају се око стратешких приватизација, разно-разни ликови пељеше буџет, ври на све стране, потпуни распад система. Наша је одговорност да реагујемо кроз парламентарну иницијативу како би зауставили потпуни економски колапс. Ово је најлошија Влада у историји РС, погледајте само катастрофалне резултате (не)рада...И зато је треба смијенити", рекао је Бореновић.

Каже да је најважнија Република Српска јер се свакодневни животни проблеми рјешавају много више у институцијама Републике Српске него у институцијама Б‎иХ.

"То што су они неспособни, штеточине и гледају само како ће малој групици моћника обезбједити приступ буџету и новцу грађана говори шта су њихове намјере. Наше су јасне више посла, боље здравство и социјална заштита, веће пензије, јака привреда, здрава пољопривреда, добро образовање, раст стандарда и нулта толеранција у борби против корупције и криминала...", казао је Бореновић.

На питање како коментарише оцјену премијерке РС да Бакир Изетбеговић рукама посланика Савеза за промјене крпи рупе на нивоу БиХ, Бореновић је рекао да је она потпуно "изгубила у времену и простору".

"Већ данима СНСД са СДА 'коалира' око акциза, најбољи су им другари сада Изетбеговић и Дзаферовић. Цвијановићка и њен шеф Додик би и са највећим дојучерашњим противницима данас само да добију шачицу кредита с циљем куповине пар мјесеци социјалног мира, за осам година удвостручили су дуг РС. Данас је у РС сваки човјек, пензионер, радник, дијете задужено 4700 КМ а у Федерацији БиХ 2900КМ, данас су десет пута увећани дугови унутар фондова и владиних институција за порезе и  доприносе, животни стандард је лошији за 25%, тајкунима су широм отворили јавне ресурсе да износе новац и добра грађана", казао је Бореновић.

Што се тиче писма које је Милорад Додик, предсједник РС, упутио УН-у, у којем се условно речено извињава за неке раније потезе, Бореновић каже да је крајње вријеме да оду у дубоку прошлост.

"Ми спасавамо Републику Српску, заустављамо њено пропадање ‎и економско уништавање, ово је последња шанса да се уради обнова Српске и зауставе негативни трендови а о лицемјерју Додика и његових потеза можемо говорити данима, политици удри па се повуци, или јавно реци а потпуно другачије дјелуј...Сва та сулуда политика нас дефинитивно троши и дошли смо на ивицу иза које више нема повратка. Крајње је вријеме да оду у дубоку прошлост", казао је Бореновић.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Давно је било вријеме да они оду!

08.05.2017 06:58

Да је овај народ био имало разуман никад неби ни долазили, а вецина њих би била у затвору. Али, сацувај нас Бозе ако такви као сто сте ви зајасу овај народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.05.2017 07:07

Ови су можда лоши,а ви као алтернатива сте још гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУНГОС

08.05.2017 07:16

ЛУПАШ БОРЕНОВИЋУ ,ШТА ДА ОДУ , ГДЕ ? У ТУЊИЦЕ , КПЗ ФОЧА , ЗЕНИЦА , УСТИКОЛИНА ИЛИ НОВИ АПАРТМАНИ У ЛУКАВИЦИ ТО БИ БИЛО УРЕДУ. ДА ОДУ ' НАКО ? НЕМА ШАНСИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ружа

08.05.2017 07:17

Скидајте багру с власти. Уништише нам наду у будућност у овом "бољем" ентитету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

08.05.2017 07:27

У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ "НЕ" ЦВЈЕТАЈУ РУЖЕ.... ЛОШ, ЛОШИЈИ И СНСД,..

Name

Лобиста

08.05.2017 07:57

Овај ПДП су легло јајара и полтрона који само знају народски речено да "лају". Ако сте толико храбри и имате тог патриотизма у себи: "ИЗВЕДИТЕ НАРОД НА УЛИЦУ". Тако се руши криминална и отуђена власт. Ви њима можете писати колико хоћете али ништа постићи нећете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

08.05.2017 08:19

Има ли Дроњка, шара ли по бањалучким зградама? Шта каже Бореновић, јел Трамп поздравио Славка?

Name

МУНГОС

08.05.2017 08:15

ЛУПАШ БОРЕНОВИЋУ ,ШТА ДА ОДУ , ГДЕ ? У ТУЊИЦЕ , КПЗ ФОЧА , ЗЕНИЦА , УСТИКОЛИНА ИЛИ НОВИ АПАРТМАНИ У ЛУКАВИЦИ ТО БИ БИЛО УРЕДУ. ДА ОДУ ' НАКО ? НЕМА ШАНСИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалитиц

08.05.2017 08:51

Једино да оду у затвор. Не у пензију, не на ново радно мјесто. Сви једете г.....а из опозиције. "Влада мора да оде"!!! Гдје????? Кад науците да заврсите реценицу са истином ,нпр. "Влада мора да оде у затвор!" онда цу вам вјеровати. А до тада сте пи..ке једне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрко

08.05.2017 12:35

Тачно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор- Центар

08.05.2017 16:40

Кадрове днс почистити.

ОДГОВОРИТЕ