Vrijeme je da Vlada RS ode

Premijerku Željku Cvijanović niko već duže vrijeme ne smatra ozbiljnom, relevantnom, predmet je ismijavanja . Čak vladajući poslanici traže njenu ostavku. Smatramo realnim da mnogi poslanici iz vladajuće koalicije, koji budu imali hrabrosti, glasaju za smjenu nenarodne Vlade. Dosta korektnih SNSD-ovaca se stidi ovakve politike i sve glasnije razmišljaju o potrebi zaustavljanja daljeg uništavanja RS, kazao je u razgovoru za Vijesti. ba, predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Republika Srpska 08.05.2017 | 08:54
Vrijeme je da Vlada RS ode

On kaže da je zaista sasvim opravdano da PDP zajedno sa SDS-om, NDP-om pokrene inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi RS, jer se, kako je naveo, nalazimo unutar ekonomske anarhije, moralne devasta‎cije, sveprisutne korupcije i tajkunizacije...

"Smatramo realnim da mnogi poslanici iz vladajuće koalicije, koji budu imali hrabrosti, glasaju za smjenu nenarodne Vlade. Dosta korektnih SNSD-ovaca se stidi ovakve politike i sve glasnije razmišljaju o potrebi zaustavljanja daljeg uništavanja RS", kazao je Borenović.

Navodi da zna da glavni "portparol SNSD-a i najveći Dodikov poltron-preletač Nenad Stevandić sa svojim 'papcima' neće sigurno podržati inicijativu za opoziv jer njima je valjanje po ovom političkom 'blatu' ambijent u kome se najbolje snalaze".

Komentarišući izjavu Željke Cvijanović da je incijativa o smjeni vlade "pucanj u prazno", Borenović je rekao  da nju već duže vrijeme niko ne smatra ozbiljnom.

"Pa zar ta osoba ima šta komentarisati nakon regionalnih 'provala' o ‎produžavanju životnog vijeka penzionerima i jeftinijoj struji od nemogućih 113%. Cvijanovićku niko već duže vrijeme ne smatra ozbiljnom, relevantnom, predmet je ismijavanja...Čak vladajući poslanici traže njenu ostavku. Preglasavaju se oko strateških privatizacija, razno-razni likovi pelješe budžet, vri na sve strane, potpuni raspad sistema. Naša je odgovornost da reagujemo kroz parlamentarnu inicijativu kako bi zaustavili potpuni ekonomski kolaps. Ovo je najlošija Vlada u istoriji RS, pogledajte samo katastrofalne rezultate (ne)rada...I zato je treba smijeniti", rekao je Borenović.

Kaže da je najvažnija Republika Srpska jer se svakodnevni životni problemi rješavaju mnogo više u institucijama Republike Srpske nego u institucijama B‎iH.

"To što su oni nesposobni, štetočine i gledaju samo kako će maloj grupici moćnika obezbjediti pristup budžetu i novcu građana govori šta su njihove namjere. Naše su jasne više posla, bolje zdravstvo i socijalna zaštita, veće penzije, jaka privreda, zdrava poljoprivreda, dobro obrazovanje, rast standarda i nulta tolerancija u borbi protiv korupcije i kriminala...", kazao je Borenović.

Na pitanje kako komentariše ocjenu premijerke RS da Bakir Izetbegović rukama poslanika Saveza za promjene krpi rupe na nivou BiH, Borenović je rekao da je ona potpuno "izgubila u vremenu i prostoru".

"Već danima SNSD sa SDA 'koalira' oko akciza, najbolji su im drugari sada Izetbegović i Dzaferović. Cvijanovićka i njen šef Dodik bi i sa najvećim dojučerašnjim protivnicima danas samo da dobiju šačicu kredita s ciljem kupovine par mjeseci socijalnog mira, za osam godina udvostručili su dug RS. Danas je u RS svaki čovjek, penzioner, radnik, dijete zaduženo 4700 KM a u Federaciji BiH 2900KM, danas su deset puta uvećani dugovi unutar fondova i vladinih institucija za poreze i  doprinose, životni standard je lošiji za 25%, tajkunima su širom otvorili javne resurse da iznose novac i dobra građana", kazao je Borenović.

Što se tiče pisma koje je Milorad Dodik, predsjednik RS, uputio UN-u, u kojem se uslovno rečeno izvinjava za neke ranije poteze, Borenović kaže da je krajnje vrijeme da odu u duboku prošlost.

"Mi spasavamo Republiku Srpsku, zaustavljamo njeno propadanje ‎i ekonomsko uništavanje, ovo je poslednja šansa da se uradi obnova Srpske i zaustave negativni trendovi a o licemjerju Dodika i njegovih poteza možemo govoriti danima, politici udri pa se povuci, ili javno reci a potpuno drugačije djeluj...Sva ta suluda politika nas definitivno troši i došli smo na ivicu iza koje više nema povratka. Krajnje je vrijeme da odu u duboku prošlost", kazao je Borenović.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Davno je bilo vrijeme da oni odu!

08.05.2017 06:58

Da je ovaj narod bio imalo razuman nikad nebi ni dolazili, a vecina njih bi bila u zatvoru. Ali, sacuvaj nas Boze ako takvi kao sto ste vi zajasu ovaj narod!

ODGOVORITE
Name

007

08.05.2017 07:07

Ovi su možda loši,a vi kao alternativa ste još gori.

ODGOVORITE
Name

MUNGOS

08.05.2017 07:16

LUPAŠ BORENOVIĆU ,ŠTA DA ODU , GDE ? U TUNJICE , KPZ FOČA , ZENICA , USTIKOLINA ILI NOVI APARTMANI U LUKAVICI TO BI BILO UREDU. DA ODU ' NAKO ? NEMA ŠANSI !

ODGOVORITE
Name

Ruža

08.05.2017 07:17

Skidajte bagru s vlasti. Uništiše nam nadu u budućnost u ovom "boljem" entitetu!

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

08.05.2017 07:27

U REPUBLICI SRPSKOJ "NE" CVJETAJU RUŽE.... LOŠ, LOŠIJI I SNSD,..

Name

Lobista

08.05.2017 07:57

Ovaj PDP su leglo jajara i poltrona koji samo znaju narodski rečeno da "laju". Ako ste toliko hrabri i imate tog patriotizma u sebi: "IZVEDITE NAROD NA ULICU". Tako se ruši kriminalna i otuđena vlast. Vi njima možete pisati koliko hoćete ali ništa postići nećete.

ODGOVORITE
Name

Trebinje

08.05.2017 08:19

Ima li Dronjka, šara li po banjalučkim zgradama? Šta kaže Borenović, jel Tramp pozdravio Slavka?

Name

MUNGOS

08.05.2017 08:15

LUPAŠ BORENOVIĆU ,ŠTA DA ODU , GDE ? U TUNJICE , KPZ FOČA , ZENICA , USTIKOLINA ILI NOVI APARTMANI U LUKAVICI TO BI BILO UREDU. DA ODU ' NAKO ? NEMA ŠANSI !

ODGOVORITE
Name

Realitic

08.05.2017 08:51

Jedino da odu u zatvor. Ne u penziju, ne na novo radno mjesto. Svi jedete g.....a iz opozicije. "Vlada mora da ode"!!! Gdje????? Kad naucite da zavrsite recenicu sa istinom ,npr. "Vlada mora da ode u zatvor!" onda cu vam vjerovati. A do tada ste pi..ke jedne.

ODGOVORITE
Name

Frko

08.05.2017 12:35

Tačno.

ODGOVORITE
Name

Prijedor- Centar

08.05.2017 16:40

Kadrove dns počistiti.

ODGOVORITE