БЕЛ: Гент далеко од титуле, а сада и од ЛШ!

Остенде дошао до бодова који би могли да му обезбеде квалификације за Лигу Европе! Кипчију и Телин за Андерлехтов миран сан: Четири бода вишка пред дерби са шампионом! Великан из Брисела прекинуо лошу серију резултата – 2:0.

Фудбал 08.05.2017 | 10:00
БЕЛ: Гент далеко од титуле, а сада и од ЛШ!
Страшан меч у Белгији. Остенде је дочекао Гент и савладао га у лудом мечу с 4:3 (1:1). У мечу са много преокрета домаћин је дошао до три бода који би могли да му обезбеде квлаификације за Лигу Европе, док је у исто време Гент остао далеко од титуле, а све даље и од Лиге шампиона.

Гент је сада остао на 37 освојених бодова и пет бодова је за Андерлехта који има и меч мање. Али, Гент је и на четири бода мање од другопласираног Клуб Брижа који је на позицији која води у квалификације за Лигу шампиона.

На овом мечу Гент је имао вођство од 1:0 и 2:1 у 56. минуту, али је потом уследила баражна паљба домаћина који је дао три гола за 13 минута и тако потпуно преокренуо меч. До краја Кубо је још постигао гол у 80. минуту, али само за утеху.

На крају меча Милић је добио црвени картон после ког су домаћи остали са играчем мање на терену, али то није утицало на коначан резултат.

Стефан Митровић је играо од првог до 84. минута.

Кипчију и Телин за Андерлехтов миран сан: Четири бода вишка пред дерби са шампионом! Великан из Брисела прекинуо лошу серију резултата – 2:0.

Андерлехт није билистао, али је прекинуо очајан низ и освојио три вредна бода пред гостовање актуленом шампиону Брижу. Екипа Ренеа Вајлера савладала Зулте Варегем у Бриселу захваљујући головима Александруа Кипчијуа и Исака Телина, па ће пред велики дерби имати четири бода више од браниоца титуле – 2:0 (1:0).

Први погодак је био фантастичан контранапад, који је крунисао румунски нападач након асистенције Софијена Ханија, већ у 15. минуту, док се на други чекало све до надокнаде времена утакмице. У међувремену су оба тима могла до гола, али пре свега домаћин, који је имао неколико изразитих шанси.

Ипак, сваку дилему је у 92. минуту разрешио шведски интернационалац, који је добро испратио акцију свог тима и након правовременог додавања Тилеманса прецизним ударцем затресао мрежу Кенија Степеа.

Варегем је остао закуцан за дно табеле са четвртим узастопним поразом у плеј-офу.

Белгија 1 - резултати

Петак:

Шарлроа - Клуб Бриж 1:3
/Поле 47 - Искиердо 45+1, 48, 77/

Недеља:

Остенде - Гент 4:3 (1:1)
/Сиани 24, Марушић 65, Берие 70, Розенал 78 - Кубо 80/

Андерлехт - Зулте Варегем 2:0 (1:0)
/Кипчију 15, Телин 90+2/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар