BEL: Gent daleko od titule, a sada i od LŠ!

Ostende došao do bodova koji bi mogli da mu obezbede kvalifikacije za Ligu Evrope! Kipčiju i Telin za Anderlehtov miran san: Četiri boda viška pred derbi sa šampionom! Velikan iz Brisela prekinuo lošu seriju rezultata – 2:0.

Fudbal 08.05.2017 | 10:00
BEL: Gent daleko od titule, a sada i od LŠ!
Strašan meč u Belgiji. Ostende je dočekao Gent i savladao ga u ludom meču s 4:3 (1:1). U meču sa mnogo preokreta domaćin je došao do tri boda koji bi mogli da mu obezbede kvlaifikacije za Ligu Evrope, dok je u isto vreme Gent ostao daleko od titule, a sve dalje i od Lige šampiona.

Gent je sada ostao na 37 osvojenih bodova i pet bodova je za Anderlehta koji ima i meč manje. Ali, Gent je i na četiri boda manje od drugoplasiranog Klub Briža koji je na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Na ovom meču Gent je imao vođstvo od 1:0 i 2:1 u 56. minutu, ali je potom usledila baražna paljba domaćina koji je dao tri gola za 13 minuta i tako potpuno preokrenuo meč. Do kraja Kubo je još postigao gol u 80. minutu, ali samo za utehu.

Na kraju meča Milić je dobio crveni karton posle kog su domaći ostali sa igračem manje na terenu, ali to nije uticalo na konačan rezultat.

Stefan Mitrović je igrao od prvog do 84. minuta.

Kipčiju i Telin za Anderlehtov miran san: Četiri boda viška pred derbi sa šampionom! Velikan iz Brisela prekinuo lošu seriju rezultata – 2:0.

Anderleht nije bilistao, ali je prekinuo očajan niz i osvojio tri vredna boda pred gostovanje aktulenom šampionu Brižu. Ekipa Renea Vajlera savladala Zulte Varegem u Briselu zahvaljujući golovima Aleksandrua Kipčijua i Isaka Telina, pa će pred veliki derbi imati četiri boda više od branioca titule – 2:0 (1:0).

Prvi pogodak je bio fantastičan kontranapad, koji je krunisao rumunski napadač nakon asistencije Sofijena Hanija, već u 15. minutu, dok se na drugi čekalo sve do nadoknade vremena utakmice. U međuvremenu su oba tima mogla do gola, ali pre svega domaćin, koji je imao nekoliko izrazitih šansi.

Ipak, svaku dilemu je u 92. minutu razrešio švedski internacionalac, koji je dobro ispratio akciju svog tima i nakon pravovremenog dodavanja Tilemansa preciznim udarcem zatresao mrežu Kenija Stepea.

Varegem je ostao zakucan za dno tabele sa četvrtim uzastopnim porazom u plej-ofu.

Belgija 1 - rezultati

Petak:

Šarlroa - Klub Briž 1:3
/Pole 47 - Iskierdo 45+1, 48, 77/

Nedelja:

Ostende - Gent 4:3 (1:1)
/Siani 24, Marušić 65, Berie 70, Rozenal 78 - Kubo 80/

Anderleht - Zulte Varegem 2:0 (1:0)
/Kipčiju 15, Telin 90+2/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar