Србија ка СП преко Њемачке, Грузије и квалификанта!

Репрезентација Србије играће у групи Г квалификација за Светско првенство у Кини 2019. године са Немачком, Грузијом и квалификантом.  Жреб - квалификације за Мундобаскет: Орлови у групи са Немачком и Грузијом! Орлови сазнали противнике у квалификацијама за Светско првенство 2019. године које ће се одржати у Кини.

Кошарка 07.05.2017 | 23:45
Србија ка СП преко Њемачке, Грузије и квалификанта!
Жреб је одржан у кинеском граду Гвангџоу, а промотери су били НБА легенда Скоти Пипен, потом легенда руске кошарке Андреј Кириленко, Кинез Ји Јанлиан и Аустралијанац Ендрју Гејз.

Србија се налазила у првом шеширу се репрезентацијама Шпаније, Француске и Литваније, док су у другом и трећем “поту” биле Грчка, Италија, Чешка, Летонија, као и Хрватска, Турска, Финска и Израел, са којима нисмо могли да се састанемо у првој фази.

Изабраници Александра Ђорђевића из четвртог шешира добили су Грузију коју предводе играч Басконије Токо Шенгелија и центар Голден Стејта Заза Пачулија. У овом делу, “Орлови” су избегли Русију, Словенију и Мађарску.

Из петог “пота” чини се да смо добили најјачег противника, репрезентацију Немачке, која се налази у шеширу још са Пољском, Белгијом и Црног Гором.

Када је реч о квалификанту, од 2. до 19. августа одржавају се пре-квалификације где учествује 13 селекција, међу којима су Босна и Херцеговина, Словачка, Бугарска и друге слабије репрезентације.

Што се тиче формата, на Светско првенство пролази укупно 12 европских репрезентација по следећем систему.

После прве фазе у којој ће учествовати 32 селекције, 24 ће проћи у наредну рунду.

Након тога, стварају се нове четири групе у којима ће бити по шест репрезентација. Из сваке групе по најбоље три ће се пласирати на Светско првенство у Кину 2019. године.

Период квалификација биће од новембра 2017. године до фебруара 2019. године. У каквим ће саставима наступати селекције још се не зна, јер је већ познато да НБА екипе неће пуштати своје играче током сезоне да играју за своје националне тимове.

Србија ће у квалификацијама за Светско првенство 2019. године у кошарци које се одржава у Кини играти у групи Г (са места број 2) где че још наћи и репрезентације Грузије и Немачке, а ту ће бити и један предквалификант (који се нашао у шеширу број 8 на овом жребу).

Три најбоље репрезентације (после система свако са сваким) пролазе даље и преносе бодове у следећи круг квалификација где ће се правити нове четири групе са по шест тимова. Из тих нових група - по три најбоља тима (од шест у свакој групи) иду на Светско првенство у Кини.

И пре жреба знало се да Србија није могла да се састане са екипама из свог, првог шешира (Шпанијом, Француском и Литванијом), али ни шешира број два и три - Грчком, Италијом, Чешком Републиком, Летонијом, Хрватском, Израелом, Турском и Финском.

Извлачење је одржано у кинеском граду Гуангџоуу.

У глобалним квалификацијама учествоваће 80 селекција.

Европске квалификације за Светски куп играће се међу 32 националне селекције (8 које долазе из предквалификација + 24 учесника Европског првенства ове године). На крају - најбољих 12 иде на Светско првенство.

ТЕРМИНИ (ПРОЗОРА) КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА МУНДОБАСКЕТ 2019

1) 20-28. новембар 2017. године.
2) 19-27. фебруар 2017. године.
3) 25. јун - 3. јул 2018. године.
4) 30. август - 18. септембар 2018. године.
5) 26. новембар - 4. децембар 2018. године.
6) 18-28. фебруар 2019. године.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар