ЕП: Порази кадета БиХ и Србије!

Пораз кадета од Немачке, одлука пада против БиХ! Кадетска фудбалска репрезентација Србије изгубила је од Немачке са 3:1, у другом колу Групе Ц Европског првенства у Хрватској.  Убише Немци Србе, а нису били тако лоши. . .  Кадетска репрезентација Србије изгубила од Панцера (1:3), али и даље све држи у својим рукама када је пласман у четвртфинале у питању. . . Кадетска репрезентација Босне и Херцеговине уписала је у недјељу у Кострени други пораз на Европском првенству за играче до 17 година и изгубила готово све шансе да се нађе међу осам најбољих екипа у Хрватској.

Фудбал 07.05.2017 | 23:30
ЕП: Порази кадета БиХ и Србије!
Погодак за Србију постигао је Филип Ступаревић из пенала у 75. минуту, док су Немци претходно водили головима Елијаса Абучабака у седмом, Џона Јебоа у 39. и Ерика Мајетшака у 61.

Србија је тако поражена после победе у првом колу над Ирском.

Екипа селектора Перице Огњеновића има три бода, три мање од водеће Немачке, а три има и Ирска, која је савладала БиХ.

Србија ће у последњем колу играти против селекције БиХ, у среду у 12.00 у Кострени.

Тежак пораз, али ништа није изгубљено! Кадетска репрезентација Србије убедљиво је изгубила од вршњака из Немачке (1:3) у другом колу групе Ц Европског шампионата, међутим, и даље све држи у својим рукама. Млади Панцери су овим тријумфом вероватно обезбедили прво место, док наш тим до друге позиције и четвртфинала ЕП води било каква победа против Босне и Херцеговине. 

Постоје одређене калкулације како Орлићи могу у наредну фазу такмичења и с бодом из последње рунде, али о том потом...

Занимљиво да нашим момци уопште нису играли толико лоше како резултат говори. У првом делу првог полувремена Орлићи су чак били и бољи ривал, али нису успели да материјализују неколико изгледних шанси. Понајбољу је код 1:0 за Немце имао Филип Стпаревић, када је после лепог проигравања Ђерлека изашао сам, очи у очи, са Плогманом, али је тукао право у његове ноге. 

Начин на који је ривал дошао до вођства такође је утицао на коначан исход и овако убедљив пораз. Наш голман Милош Гордић направио је кардиналну грешку у 7. минуту. После једне повратне лопте коју није добро примио, срушио је најопаснијег нападача Панцера Арта и дилеме није било - пенал, односно сигуран погодак Абучабаке. 

Добре минуте у дресу нашег тима, поред Ступаревића, имао је и Гаврић. Везиста Црвене звезде мучио је одбрану Немаца, али како се меч ближио крају бивао је неутралисан...

Ако негде треба да тражимо слабе тачке у нашој игри, онда је то било у дефанзиви. Други и трећи гол примили смо као на малом фудбалу. Јебоа је у 39. минуту буквално газио лопту у нашем шеснаестерцу, онако како то раде највећи мајстори футсала - и није наишао на потребну агресивност нашиох дефанзиваца - да би акцију финиширао тако што је лагано окренуо Павловића и пласирао лопту испод Гордића. Ништа боље одбрана Огњеновићевогтима није реаговала ни у 61. минуту када се Абучабака прошетао кроз наш голмански простор пре него што је послужио Мајечека - 3:0.  

НЕМАЧКА У17 - СРБИЈА У17 3:1 (2:0)
/Абучабака 7пен, Јебоа 39, Мајечак 61 - Ступаревић 75пен/

Немачка (4-2-3-1): Плогман - Лудевиг, Маи, Болер, Хакетал - Кител, Мајечак - Јебоа, Абучабака, Јастрембски - Арп;

Србија (3-5-2): Гордић - Марковић, Јанковић, Павловић - Костић, Илић, Ђерлек, Гаврић, Каменовић - Тедић, Ступаревић.

Након "петарде" против Њемачке (0:5) на старту такмичења у Хрватској, "змајићи" су у недјељу много боље одиграли против Ирске, али су на крају ипак остали кратких рукава.

Ирска - БиХ 2:1 (2:1)

Ирска је у вођство дошла у седмом минуту поготком Роана Роуча одличним ударцем са ивице казненог простора, али су "змајићи" узвратили већ шест минута касније.

С десне стране центрирао је Милан Савић, а за изједначење БиХ главом је погодио Немања Вјештица.

Од тада су изабраници Сакиба Малкочевића одлично стајали на терену и били квалитетнији ривал од вршњака из Ирске, међутим, у 29. минуту капитен БиХ Ријад Садику је скривио једанаестерац а сигуран са "креча" за ново вођство Ираца био је Адам Уче Ајдах.

У наставку су "змајићи" поново били бољи, створили су и неколико одличних шанси, али је ирски голман Брајан Мејхер у пар наврата сјајно бранио ударце Армина Имамовића и Милана Шикањића.

У 64. минуту Вјештица је чак савладао Мејхера, иначе чувара мреже Сент Патрика, међутим, статива је спасила Ирску.

До краја су "змајићи" кренули на све или ништа, што је отворило простора за контранападе Ираца, али се резултат није промијенио па ће четвртфинале уколико се у посљедњем колу не догоди неко велико чудо, остати само сан за Малкочевићев тим.

БиХ: Кршић, Тегетлија, Садику, Газибеговић, Сантрач, Омеровић, Сејдовић, Имамовић, Вјештица, Механовић, Савић.

Ирска: Мејхер, О' Конор, Ледвиџ, Доерти, Колинс, Болгер, Нолан, Роуч, Ајда, Коноли, О'Фарел.

Извор: Б92/Мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар