EP: Porazi kadeta BiH i Srbije!

Poraz kadeta od Nemačke, odluka pada protiv BiH! Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Nemačke sa 3:1, u drugom kolu Grupe C Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.  Ubiše Nemci Srbe, a nisu bili tako loši. . .  Kadetska reprezentacija Srbije izgubila od Pancera (1:3), ali i dalje sve drži u svojim rukama kada je plasman u četvrtfinale u pitanju. . . Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je u nedjelju u Kostreni drugi poraz na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina i izgubila gotovo sve šanse da se nađe među osam najboljih ekipa u Hrvatskoj.

Fudbal 07.05.2017 | 23:30
EP: Porazi kadeta BiH i Srbije!
Pogodak za Srbiju postigao je Filip Stuparević iz penala u 75. minutu, dok su Nemci prethodno vodili golovima Elijasa Abučabaka u sedmom, Džona Jeboa u 39. i Erika Majetšaka u 61.

Srbija je tako poražena posle pobede u prvom kolu nad Irskom.

Ekipa selektora Perice Ognjenovića ima tri boda, tri manje od vodeće Nemačke, a tri ima i Irska, koja je savladala BiH.

Srbija će u poslednjem kolu igrati protiv selekcije BiH, u sredu u 12.00 u Kostreni.

Težak poraz, ali ništa nije izgubljeno! Kadetska reprezentacija Srbije ubedljivo je izgubila od vršnjaka iz Nemačke (1:3) u drugom kolu grupe C Evropskog šampionata, međutim, i dalje sve drži u svojim rukama. Mladi Panceri su ovim trijumfom verovatno obezbedili prvo mesto, dok naš tim do druge pozicije i četvrtfinala EP vodi bilo kakva pobeda protiv Bosne i Hercegovine. 

Postoje određene kalkulacije kako Orlići mogu u narednu fazu takmičenja i s bodom iz poslednje runde, ali o tom potom...

Zanimljivo da našim momci uopšte nisu igrali toliko loše kako rezultat govori. U prvom delu prvog poluvremena Orlići su čak bili i bolji rival, ali nisu uspeli da materijalizuju nekoliko izglednih šansi. Ponajbolju je kod 1:0 za Nemce imao Filip Stparević, kada je posle lepog proigravanja Đerleka izašao sam, oči u oči, sa Plogmanom, ali je tukao pravo u njegove noge. 

Način na koji je rival došao do vođstva takođe je uticao na konačan ishod i ovako ubedljiv poraz. Naš golman Miloš Gordić napravio je kardinalnu grešku u 7. minutu. Posle jedne povratne lopte koju nije dobro primio, srušio je najopasnijeg napadača Pancera Arta i dileme nije bilo - penal, odnosno siguran pogodak Abučabake. 

Dobre minute u dresu našeg tima, pored Stuparevića, imao je i Gavrić. Vezista Crvene zvezde mučio je odbranu Nemaca, ali kako se meč bližio kraju bivao je neutralisan...

Ako negde treba da tražimo slabe tačke u našoj igri, onda je to bilo u defanzivi. Drugi i treći gol primili smo kao na malom fudbalu. Jeboa je u 39. minutu bukvalno gazio loptu u našem šesnaestercu, onako kako to rade najveći majstori futsala - i nije naišao na potrebnu agresivnost našioh defanzivaca - da bi akciju finiširao tako što je lagano okrenuo Pavlovića i plasirao loptu ispod Gordića. Ništa bolje odbrana Ognjenovićevogtima nije reagovala ni u 61. minutu kada se Abučabaka prošetao kroz naš golmanski prostor pre nego što je poslužio Maječeka - 3:0.  

NEMAČKA U17 - SRBIJA U17 3:1 (2:0)
/Abučabaka 7pen, Jeboa 39, Maječak 61 - Stuparević 75pen/

Nemačka (4-2-3-1): Plogman - Ludevig, Mai, Boler, Haketal - Kitel, Maječak - Jeboa, Abučabaka, Jastrembski - Arp;

Srbija (3-5-2): Gordić - Marković, Janković, Pavlović - Kostić, Ilić, Đerlek, Gavrić, Kamenović - Tedić, Stuparević.

Nakon "petarde" protiv Njemačke (0:5) na startu takmičenja u Hrvatskoj, "zmajići" su u nedjelju mnogo bolje odigrali protiv Irske, ali su na kraju ipak ostali kratkih rukava.

Irska - BiH 2:1 (2:1)

Irska je u vođstvo došla u sedmom minutu pogotkom Roana Rouča odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali su "zmajići" uzvratili već šest minuta kasnije.

S desne strane centrirao je Milan Savić, a za izjednačenje BiH glavom je pogodio Nemanja Vještica.

Od tada su izabranici Sakiba Malkočevića odlično stajali na terenu i bili kvalitetniji rival od vršnjaka iz Irske, međutim, u 29. minutu kapiten BiH Rijad Sadiku je skrivio jedanaesterac a siguran sa "kreča" za novo vođstvo Iraca bio je Adam Uče Ajdah.

U nastavku su "zmajići" ponovo bili bolji, stvorili su i nekoliko odličnih šansi, ali je irski golman Brajan Mejher u par navrata sjajno branio udarce Armina Imamovića i Milana Šikanjića.

U 64. minutu Vještica je čak savladao Mejhera, inače čuvara mreže Sent Patrika, međutim, stativa je spasila Irsku.

Do kraja su "zmajići" krenuli na sve ili ništa, što je otvorilo prostora za kontranapade Iraca, ali se rezultat nije promijenio pa će četvrtfinale ukoliko se u posljednjem kolu ne dogodi neko veliko čudo, ostati samo san za Malkočevićev tim.

BiH: Kršić, Tegetlija, Sadiku, Gazibegović, Santrač, Omerović, Sejdović, Imamović, Vještica, Mehanović, Savić.

Irska: Mejher, O' Konor, Ledvidž, Doerti, Kolins, Bolger, Nolan, Rouč, Ajda, Konoli, O'Farel.

Izvor: B92/Mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar