ИТА: Реми Аталанте, у Риму - 10 голова, Џеко уништио Милан!

Екипе Удинезеа и Аталанте одиграли без победника 1:1 у 36. колу Серије А.  Хрват зауставио Аталанту, Лига Европе је и даље близу… Четврти реми плаво-црних у последњих пет утакмица.  Десет голова на Олимпику, пораз Интера од Ђеное! Екипа Лација победила је Сампдорију са чак 7:3, док је Интер поражен од Ђеное 1:0, у у 35. колу Серије А.  Овај Милан није дорастао озбиљном фудбалу: Ромина три корака од Лиге шампиона, Тоти се није опростио од Сан Сира! Ништа од дербија у Милану, Вучица убедљива – 1:4.

Фудбал 07.05.2017 | 23:15
ИТА: Реми Аталанте, у Риму - 10 голова, Џеко уништио Милан!
Аталанта се овим ремијем удаљила од четртвог места, јер имају два бода мање и утакмицу више од Лација, док ће им бити угрожена пета позиција уколико Милан победи.

Гости су до вођства стигли у 41. минуту када је Брајан Кристанте сјајним ударцем главом довео у предност Аталанту.

Ипак, Удине је убрзо одговорио, пошто су у 53. минуту преко Стипа Перице изједначили на 1:1. До краја утакмице, домаћи фудбалери могли су до сва три бода, али је Данило главом гађао мало поред леве стативе.

На крају је остало 1:1, Удинезе се налази на 11. позицији и не могу, ни горе ни доле, док је већ поменута Аталанта пета са два бода мање од Лација и шест више од Милана, с тим што имају утакмицу више од оба тима.

Аталанта посустаје, али конкуренција је још гора па киксеви клуба из бергама не би требало да доведу под знак питања пласман у Лигу Европе. Четврти пут у последњих пет утакмица, Аталанта је ремизирала. Овога пута у гостима против Удинезеа - 1:1.

Међутим, и са овим бодом Аталанта је још на бездедној дистанци у односу на посрнуле миланске великане који је прате. Плаво-црни чврсто држе пето место које доноси директан пласман у Лигу Европе. Милан вечерас може да јој приђе на три бода заостатка уочи директног окршаја у Бергаму наредне недеље када ће и дефинитивно бити познато ко иде директно у Лигу Европе, а ко у квалификације…

Аталанта је могла и до сва три бода на Фриулију, али могао је и домаћин до победе јер се играло заиста отворено и нападачки. Само у првих пола сата су виђене по три добре шансе на обе стране. У домаћем тиму су претили Запата, Де Пол, Јанкто, Балић… Аталанта је имала шансе преко Петање и Гомеза. Коначно, у 40. минуту је виђен први гол.

Брајан Кристанте је постигао фантастичан гол главом после корнера Гомеза, а недуго затим је Спинацола пропустио прилику да дуплира преднсот.

У другом полувремену је Удинезе био бољи и заслужено изједначио када је Хрват СтипеПерица из два покушаја успео да матира Беришу. Како је меч одмицао, тако да су у оба тима били све више задовољни нерешним исходом, па у финишу није било много узбуђења…  

Олуја Лацио - седам комада! Несрећном Интеру нема спаса - ћао Европо! Фиорентина оживела наде о Лиги Европе, кротоне касно упалио, евроголови Пасквала и Тонева.

“Небеско плави” остварили нови убедљиви тријумф пред својим навијачима, пошто су у претходној утакмици са 6:2 победили Палермо. Од срспких играча на терену се нашао само Сергеј Милинковић Савић, који је уписао једну аситенцију.

Интер се полако опрашта од квалификација за Лигу Европе пошто су са 1:0 поражени од Ђеное, па сада имају само математичке шансе да заузму пето место. Да све буде горе за Неразуре, Антиони Кандрева промашио је пенал у 87. Минуту.

Од осталих утакмица, Кротоне и Емполи остварили су важне победе у борби за останак у лиги. Сасуоло и Фијорентина одиграли су без победника 2:2, као и Кјево и Палермо који су такође ремизирали 1:1.

Лацијали су до убељивог тријумфа дошли преко Кеите који је у 2. минуту затресао мрежу, на асистенцију Сергеја Милинковића-Савића. У 18. минуту штопер гостију Скринар добио је црвен картон и то је директно утицало на даљи исход.

Ређали су се голови, Имобиле је у 19. минуту донео двоструку предност Лацио, а до краја полувремена виђено је још три гола у мрежи Сампдорије и један у мрежи Лација.

У наставку Лулић и Имобиле су повећали на 7:1, док су у завршници утакмице гости постигли два гола преко Кваљареле који је у 72. и 90. минуту поставио коначних 7:3.

У победи Ђеное над Интером, Дарко Лазовић одиграо је 74. минута, када га је заменио Муњос, док је Урош Ћосић преседео свих 90 минута у тријумфу Емполија над Болоњом 3:1.

Ураганско полувреме Лација против Сампдорије и још један пораза Интера су утисци дана у Серији А!

У сјајној форми се налази екипа Симонеа Инзагија! Лацио је за полувреме утрпао Сампдорији пет комада, а на крају је славио са великих 7:3. Небескоплави су буквално изрешетали мрежу Пуђонија, погађао је ко је стигао. Кеита у другом минуту, па онда редом...

Додуше, Лацијалима је посао олакшао гостујући  штопер Шкрињаркоји је у 18. минуту направио пенал и скирвио црвени картон после којег је Имобиле са беле тачке најавио канонаду. Ипак, мора се истаћи да је судија претерао са одлуком јер је Шкрињар сигурно срушио Кеиту ван казненог простора, тако да пенал није био... До краја су се у стрелце уписали и штопери Де Фрај и Худ, затим Андерсон из још једног пенала, па Лулић и на крају Имобиле још једном. Кваљарела је са два гола и асистенцијом за Линетија донекле ублажио катастрофу Дорије.

И док Лацио одушевљава своје навијаче из меча у меч, Интер све више брука славну традицију и крчми бодове и углед. Неразури су наставили катстрофалну серију и минималним поразом од Ђенове на Марасију се практично опростили од Европе. Интер има само један освојен бод на претходних шест првенствених меча! Када би се правила табела за тај циклус од шест кола, Интер би био последњи у лиги...

Ђенова игра лоше овог пролећа, али и то је било довољно да се савлада посрнули милански великан. У првом полувремену је Хандановић сапсавао Неразуре, док су Едер и Кандревапропсутили шансе на другом делу терена. Ђенова је оштећена и за пенал после фаула над Симеонеом који судија није видео. Награда за Ђенови труд и казна за још једно лоше издање Интера је стигла у 70. минуту. Велосо је погодио пречку, а резервиста Пандевнатрчао на одбијену лопту спаковао је у мрежу бившег клуба. Печат на мизеран дан Интера је ставио Кандрева који је у 87. минуту промашио пенал! Треба истаћи и да је Дарко Лазовић био један од најбољих у редовима Грифона и да је имао неколико јако добрих покушаја.

Ђенова је овом победом практично обезбедила опстанак. А чини се да је то урадио и Емполи који је победио у Болоњи са 3:1. Евроголом Мануела Пасквала, Тосканци су повели 2:1 у првом полувремена, а тек што је почело друго полувреме Коста је решио све дилеме.

Због победе Емполија, Кротонеу није помогла ни минимална победа у Пескари. Иако су у последње време у одличној форми, Калабрези су касно упалили и платиће цех очајним резултатима из првог дела сезоне. Победу Кротонеу је донео Тонев фантастичним ударцема са 20 и кусур метара, али шта то вреди када Емполи бежи четири бода три кола пре краја...

Фиорентина је пропустила последњи воз да се укључи у борбу за Лигу Европе. Имала је вођство у гостима протива Сасуола, али је све упрксала и на крају једва у надокнади времена ишчупала бод - 2:2. Прво је Калинић промашио пенал за госте, а онда је Кјеза погодио на асистенцију Борхе Валера. Међутим, капитен Гонзало Родригез је у 72. минуту пуцао Виоли у колена. Добио је други жути картон, скривио је пенал и искључен је. Политано је поравнао резултат са беле тачке, да би Јемело у 85. минуту погодио за проекрет. Али Бернардески је страшним ударцем у 94. минуту спасао госте пораза.

Овај Милан није дорастао озбиљном фудбалу: Ромина три корака од Лиге шампиона, Тоти се није опростио од Сан Сира! Ништа од дербија у Милану, Вучица убедљива – 1:4!

Овај Милан није дорастао озбиљном фудбалу, па пласман у еврокупове није ни заслужио, без обзира на приче да је избегао позиције које воде у Лигу Европе. Росонере је вечерас на њиховом Сан Сиру поштено обрукала Рома, која је на прилично убедљив начин дошла до три вредна бода и остала на другом месту које води директно у Лигу шампиона – 1:4 (0:2).

Утакмица у Милану била је незисвесна свега 10 минута током комплетног тока меча. Прво до осмог, када је Џекоевроголом довео свој тим у вођство, а други пут у 76. када је Пашалић сманио на 2:1, али је Ел Шарави само два минута касније поново вратио два гола предности свом тиму.

Џеко је постигао и други гол на овој утакмици и тако дошао до бројке од 27 погодака, чиме је наставио трку за Златном копачком Европе. Миланова публика је приредила феноменалан дочек Ромином капитену Франческу Тотију, којег Лучано Спалети ипак није увео у игру ни у самом финишу утакмице, па је наишао на звиждуке комплетног стадиона.

Састав Винћенца Монтеле не само да није успео озбилније да се супротстави квалитетнијем ривалу, већ му се игра на крају у потпуности распала. Палета је у 86. минуту добио црвени картон због повлачења Салаха, па је Де Роси са беле тачке и четврти пут ове вечери послао лопту у мрежу немоћног Ђанлуиђија Донаруме.

СЕРИЈА А - 35. коло

Субота:
Наполи - Каљари 3:1 (2:0)
/Мертенс 2, 49, Инсиње67 - Фаријас 90+1/

Јувентус - Торино 1:1 (0:0)
/Игуаин 90 - Љајић 52/

Недеља:
Удинезе - Аталанта 1:1 (0:1)
/Перица 53 - Кристанте 41/

Кјево - Палермо 1:1 (0:0)

/Пелисије 67пен - Голданига 88/

Емполи - Болоња 3:1 (2:1)
/Кроће 5, Пасквал 38, Коста 47 - Верди 11/

Ђенова - Интер 1:0 (0:0)
/Пандев 70/

Лацио - Сампдорија 7:3 (5:1)
/Кеита 2, Имобиле 19пен, 70, Хоет 36, Андерсон 38пен, Де Фриј 45, Лулич 65 - Линети 32, Кваљарела 72, 90пен/

Пескара - Кротоне 0:1 (0:0)
/Тонев 71/

Сасуоло - Фјорентина 2:2 (0:1)
/Политано 73пен, Јемело 85 - Кјеза 37, Бернардески 90+4/

Милан - Рома 1:4 (0:2)
/Пашалић 76 - Џеко 8, 28, Ел Шарави 78, Де Роси 87пен/

Табела:
1. Јувентус 35 27 4 4 71:23 85
2. Рома 35 25 3 7 79:32 78
3. Наполи 35 23 8 4 81:36 77
4. Лацио 35 21 7 7 70:42 70
5. Аталанта 35 19 8 8 59:40 65
6. Милан 35 17 8 10 52:42 59
7. Интер 35 17 5 13 63:44 56
8. Фиорентина 35 15 11 9 57:49 56
9. Торино 35 12 14 9 65:56 50
10. Сампдорија 35 12 10 13 45:49 46
11. Удинезе 35 12 8 15 44:49 44
12. Кјево 35 12 6 17 39:54 42
13. Каљари 35 12 5 18 48:67 41
14. Сасуоло 35 11 7 17 47:55 40
15. Болоња 35 10 8 17 36:52 38
16. Ђеноа 35 8 9 18 34:59 33
17. Емполи 35 8 8 19 26:55 32
18. Кротоне 35 7 7 21 30:54 28
19. Палермо 35 4 8 23 30:74 20
20. Пескара 35 2 8 25 32:76 14

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар