ITA: Remi Atalante, u Rimu - 10 golova, Džeko uništio Milan!

Ekipe Udinezea i Atalante odigrali bez pobednika 1:1 u 36. kolu Serije A.  Hrvat zaustavio Atalantu, Liga Evrope je i dalje blizu… Četvrti remi plavo-crnih u poslednjih pet utakmica.  Deset golova na Olimpiku, poraz Intera od Đenoe! Ekipa Lacija pobedila je Sampdoriju sa čak 7:3, dok je Inter poražen od Đenoe 1:0, u u 35. kolu Serije A.  Ovaj Milan nije dorastao ozbiljnom fudbalu: Romina tri koraka od Lige šampiona, Toti se nije oprostio od San Sira! Ništa od derbija u Milanu, Vučica ubedljiva – 1:4.

Fudbal 07.05.2017 | 23:15
ITA: Remi Atalante, u Rimu - 10 golova, Džeko uništio Milan!
Atalanta se ovim remijem udaljila od četrtvog mesta, jer imaju dva boda manje i utakmicu više od Lacija, dok će im biti ugrožena peta pozicija ukoliko Milan pobedi.

Gosti su do vođstva stigli u 41. minutu kada je Brajan Kristante sjajnim udarcem glavom doveo u prednost Atalantu.

Ipak, Udine je ubrzo odgovorio, pošto su u 53. minutu preko Stipa Perice izjednačili na 1:1. Do kraja utakmice, domaći fudbaleri mogli su do sva tri boda, ali je Danilo glavom gađao malo pored leve stative.

Na kraju je ostalo 1:1, Udineze se nalazi na 11. poziciji i ne mogu, ni gore ni dole, dok je već pomenuta Atalanta peta sa dva boda manje od Lacija i šest više od Milana, s tim što imaju utakmicu više od oba tima.

Atalanta posustaje, ali konkurencija je još gora pa kiksevi kluba iz bergama ne bi trebalo da dovedu pod znak pitanja plasman u Ligu Evrope. Četvrti put u poslednjih pet utakmica, Atalanta je remizirala. Ovoga puta u gostima protiv Udinezea - 1:1.

Međutim, i sa ovim bodom Atalanta je još na bezdednoj distanci u odnosu na posrnule milanske velikane koji je prate. Plavo-crni čvrsto drže peto mesto koje donosi direktan plasman u Ligu Evrope. Milan večeras može da joj priđe na tri boda zaostatka uoči direktnog okršaja u Bergamu naredne nedelje kada će i definitivno biti poznato ko ide direktno u Ligu Evrope, a ko u kvalifikacije…

Atalanta je mogla i do sva tri boda na Friuliju, ali mogao je i domaćin do pobede jer se igralo zaista otvoreno i napadački. Samo u prvih pola sata su viđene po tri dobre šanse na obe strane. U domaćem timu su pretili Zapata, De Pol, Jankto, Balić… Atalanta je imala šanse preko Petanje i Gomeza. Konačno, u 40. minutu je viđen prvi gol.

Brajan Kristante je postigao fantastičan gol glavom posle kornera Gomeza, a nedugo zatim je Spinacola propustio priliku da duplira prednsot.

U drugom poluvremenu je Udineze bio bolji i zasluženo izjednačio kada je Hrvat StipePerica iz dva pokušaja uspeo da matira Berišu. Kako je meč odmicao, tako da su u oba tima bili sve više zadovoljni nerešnim ishodom, pa u finišu nije bilo mnogo uzbuđenja…  

Oluja Lacio - sedam komada! Nesrećnom Interu nema spasa - ćao Evropo! Fiorentina oživela nade o Ligi Evrope, krotone kasno upalio, evrogolovi Paskvala i Toneva.

“Nebesko plavi” ostvarili novi ubedljivi trijumf pred svojim navijačima, pošto su u prethodnoj utakmici sa 6:2 pobedili Palermo. Od srspkih igrača na terenu se našao samo Sergej Milinković Savić, koji je upisao jednu asitenciju.

Inter se polako oprašta od kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su sa 1:0 poraženi od Đenoe, pa sada imaju samo matematičke šanse da zauzmu peto mesto. Da sve bude gore za Nerazure, Antioni Kandreva promašio je penal u 87. Minutu.

Od ostalih utakmica, Krotone i Empoli ostvarili su važne pobede u borbi za ostanak u ligi. Sasuolo i Fijorentina odigrali su bez pobednika 2:2, kao i Kjevo i Palermo koji su takođe remizirali 1:1.

Lacijali su do ubeljivog trijumfa došli preko Keite koji je u 2. minutu zatresao mrežu, na asistenciju Sergeja Milinkovića-Savića. U 18. minutu štoper gostiju Skrinar dobio je crven karton i to je direktno uticalo na dalji ishod.

Ređali su se golovi, Imobile je u 19. minutu doneo dvostruku prednost Lacio, a do kraja poluvremena viđeno je još tri gola u mreži Sampdorije i jedan u mreži Lacija.

U nastavku Lulić i Imobile su povećali na 7:1, dok su u završnici utakmice gosti postigli dva gola preko Kvaljarele koji je u 72. i 90. minutu postavio konačnih 7:3.

U pobedi Đenoe nad Interom, Darko Lazović odigrao je 74. minuta, kada ga je zamenio Munjos, dok je Uroš Ćosić presedeo svih 90 minuta u trijumfu Empolija nad Bolonjom 3:1.

Uragansko poluvreme Lacija protiv Sampdorije i još jedan poraza Intera su utisci dana u Seriji A!

U sjajnoj formi se nalazi ekipa Simonea Inzagija! Lacio je za poluvreme utrpao Sampdoriji pet komada, a na kraju je slavio sa velikih 7:3. Nebeskoplavi su bukvalno izrešetali mrežu Puđonija, pogađao je ko je stigao. Keita u drugom minutu, pa onda redom...

Doduše, Lacijalima je posao olakšao gostujući  štoper Škrinjarkoji je u 18. minutu napravio penal i skirvio crveni karton posle kojeg je Imobile sa bele tačke najavio kanonadu. Ipak, mora se istaći da je sudija preterao sa odlukom jer je Škrinjar sigurno srušio Keitu van kaznenog prostora, tako da penal nije bio... Do kraja su se u strelce upisali i štoperi De Fraj i Hud, zatim Anderson iz još jednog penala, pa Lulić i na kraju Imobile još jednom. Kvaljarela je sa dva gola i asistencijom za Linetija donekle ublažio katastrofu Dorije.

I dok Lacio oduševljava svoje navijače iz meča u meč, Inter sve više bruka slavnu tradiciju i krčmi bodove i ugled. Nerazuri su nastavili katstrofalnu seriju i minimalnim porazom od Đenove na Marasiju se praktično oprostili od Evrope. Inter ima samo jedan osvojen bod na prethodnih šest prvenstvenih meča! Kada bi se pravila tabela za taj ciklus od šest kola, Inter bi bio poslednji u ligi...

Đenova igra loše ovog proleća, ali i to je bilo dovoljno da se savlada posrnuli milanski velikan. U prvom poluvremenu je Handanović sapsavao Nerazure, dok su Eder i Kandrevapropsutili šanse na drugom delu terena. Đenova je oštećena i za penal posle faula nad Simeoneom koji sudija nije video. Nagrada za Đenovi trud i kazna za još jedno loše izdanje Intera je stigla u 70. minutu. Veloso je pogodio prečku, a rezervista Pandevnatrčao na odbijenu loptu spakovao je u mrežu bivšeg kluba. Pečat na mizeran dan Intera je stavio Kandreva koji je u 87. minutu promašio penal! Treba istaći i da je Darko Lazović bio jedan od najboljih u redovima Grifona i da je imao nekoliko jako dobrih pokušaja.

Đenova je ovom pobedom praktično obezbedila opstanak. A čini se da je to uradio i Empoli koji je pobedio u Bolonji sa 3:1. Evrogolom Manuela Paskvala, Toskanci su poveli 2:1 u prvom poluvremena, a tek što je počelo drugo poluvreme Kosta je rešio sve dileme.

Zbog pobede Empolija, Krotoneu nije pomogla ni minimalna pobeda u Peskari. Iako su u poslednje vreme u odličnoj formi, Kalabrezi su kasno upalili i platiće ceh očajnim rezultatima iz prvog dela sezone. Pobedu Krotoneu je doneo Tonev fantastičnim udarcema sa 20 i kusur metara, ali šta to vredi kada Empoli beži četiri boda tri kola pre kraja...

Fiorentina je propustila poslednji voz da se uključi u borbu za Ligu Evrope. Imala je vođstvo u gostima protiva Sasuola, ali je sve uprksala i na kraju jedva u nadoknadi vremena iščupala bod - 2:2. Prvo je Kalinić promašio penal za goste, a onda je Kjeza pogodio na asistenciju Borhe Valera. Međutim, kapiten Gonzalo Rodrigez je u 72. minutu pucao Violi u kolena. Dobio je drugi žuti karton, skrivio je penal i isključen je. Politano je poravnao rezultat sa bele tačke, da bi Jemelo u 85. minutu pogodio za proekret. Ali Bernardeski je strašnim udarcem u 94. minutu spasao goste poraza.

Ovaj Milan nije dorastao ozbiljnom fudbalu: Romina tri koraka od Lige šampiona, Toti se nije oprostio od San Sira! Ništa od derbija u Milanu, Vučica ubedljiva – 1:4!

Ovaj Milan nije dorastao ozbiljnom fudbalu, pa plasman u evrokupove nije ni zaslužio, bez obzira na priče da je izbegao pozicije koje vode u Ligu Evrope. Rosonere je večeras na njihovom San Siru pošteno obrukala Roma, koja je na prilično ubedljiv način došla do tri vredna boda i ostala na drugom mestu koje vodi direktno u Ligu šampiona – 1:4 (0:2).

Utakmica u Milanu bila je nezisvesna svega 10 minuta tokom kompletnog toka meča. Prvo do osmog, kada je Džekoevrogolom doveo svoj tim u vođstvo, a drugi put u 76. kada je Pašalić smanio na 2:1, ali je El Šaravi samo dva minuta kasnije ponovo vratio dva gola prednosti svom timu.

Džeko je postigao i drugi gol na ovoj utakmici i tako došao do brojke od 27 pogodaka, čime je nastavio trku za Zlatnom kopačkom Evrope. Milanova publika je priredila fenomenalan doček Rominom kapitenu Frančesku Totiju, kojeg Lučano Spaleti ipak nije uveo u igru ni u samom finišu utakmice, pa je naišao na zvižduke kompletnog stadiona.

Sastav Vinćenca Montele ne samo da nije uspeo ozbilnije da se suprotstavi kvalitetnijem rivalu, već mu se igra na kraju u potpunosti raspala. Paleta je u 86. minutu dobio crveni karton zbog povlačenja Salaha, pa je De Rosi sa bele tačke i četvrti put ove večeri poslao loptu u mrežu nemoćnog Đanluiđija Donarume.

SERIJA A - 35. kolo

Subota:
Napoli - Kaljari 3:1 (2:0)
/Mertens 2, 49, Insinje67 - Farijas 90+1/

Juventus - Torino 1:1 (0:0)
/Iguain 90 - Ljajić 52/

Nedelja:
Udineze - Atalanta 1:1 (0:1)
/Perica 53 - Kristante 41/

Kjevo - Palermo 1:1 (0:0)

/Pelisije 67pen - Goldaniga 88/

Empoli - Bolonja 3:1 (2:1)
/Kroće 5, Paskval 38, Kosta 47 - Verdi 11/

Đenova - Inter 1:0 (0:0)
/Pandev 70/

Lacio - Sampdorija 7:3 (5:1)
/Keita 2, Imobile 19pen, 70, Hoet 36, Anderson 38pen, De Frij 45, Lulič 65 - Lineti 32, Kvaljarela 72, 90pen/

Peskara - Krotone 0:1 (0:0)
/Tonev 71/

Sasuolo - Fjorentina 2:2 (0:1)
/Politano 73pen, Jemelo 85 - Kjeza 37, Bernardeski 90+4/

Milan - Roma 1:4 (0:2)
/Pašalić 76 - Džeko 8, 28, El Šaravi 78, De Rosi 87pen/

Tabela:
1. Juventus 35 27 4 4 71:23 85
2. Roma 35 25 3 7 79:32 78
3. Napoli 35 23 8 4 81:36 77
4. Lacio 35 21 7 7 70:42 70
5. Atalanta 35 19 8 8 59:40 65
6. Milan 35 17 8 10 52:42 59
7. Inter 35 17 5 13 63:44 56
8. Fiorentina 35 15 11 9 57:49 56
9. Torino 35 12 14 9 65:56 50
10. Sampdorija 35 12 10 13 45:49 46
11. Udineze 35 12 8 15 44:49 44
12. Kjevo 35 12 6 17 39:54 42
13. Kaljari 35 12 5 18 48:67 41
14. Sasuolo 35 11 7 17 47:55 40
15. Bolonja 35 10 8 17 36:52 38
16. Đenoa 35 8 9 18 34:59 33
17. Empoli 35 8 8 19 26:55 32
18. Krotone 35 7 7 21 30:54 28
19. Palermo 35 4 8 23 30:74 20
20. Peskara 35 2 8 25 32:76 14

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar