За БиХ ни марка од транше ММФ-а?

Босна и Херцеговина још има шансу за другу траншу Међународног монетарног фонда, али је “питање колико смо тога свјесни”.

Босна и Херцеговина 07.05.2017 | 16:57
За БиХ ни марка од транше ММФ-а?
То је изјавио замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда.

“Иако у буџет институција БиХ неће бити уплаћена ни марка од транше ММФ-а дозволили смо да процеси “запну“ на том нивоу и то не само када је ријеч о сету закона који се тичу акциза, него и измјенама Закона о осигурању депозита“, казао је Беванда.

По његовим ријечима, од самог почетка је јасно да “морамо испунити услове из Писма намјере, што нам није требао бити велики проблем јер смо на то пристали и кроз Реформску агенду”.

Али, додао је, у међувремену се показало да би умјесто озбиљних реформи свако испуњавао своје политичке циљеве и зато смо дошли у овакву ситуацију.

“У овај аранжман с ММФ-ом у старту смо кренули с нашим унутрашњим превирањима, од чекања на потписивање Писма намјере па надаље. Ипак, очекујем да ћемо због себе, а не због услова ММФ-а, предузети кораке који ће нам омогућити да градимо инфраструктуру, запошљавамо своја предузећа и раднике, а не да се бавимо политкантсвом и пустим причама о бољем животу угрожених и онда рушимо прилике да им то заиста и омогућимо. Надам се да ће и остали политички актери схватити да је боља одлука држати се онога што смо већ прихватили, него улазити у авантуре“, каже Беванда.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Милан

07.05.2017 15:00

Без ММФ-а па макар ови горе остали без новчаних накнада, а што се нас тиче ми их и немамо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

07.05.2017 19:11

Вигемарк у Цазину лобира за Закон о акцизама, овај овде...који пресинг!!!

Name

Нисмо сви будале

07.05.2017 15:05

Ви ником ниста нецете никада омогуцити, паре од те трансе би сте потросили на куповину нових луксузних лимузина и дзипова као и до сада. Сви ви тзв политицари на свим нивоима, зло сте невидјено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паразити

07.05.2017 16:31

Да ли је икад ико сабрао колико мјесецно костају сви ови политицари? Вјерујем да кад би их се растјерало, то једт укинуло,БиХ се не би висе задузивала ни пфенинга. 7000КМ плате плус давања у фондове, страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђувегија

08.05.2017 11:51

Шта је силни политичара,савјетника и тајкуна који се накачили на ову малу државицу и само је уништавају.Чуди ме да још постоји ?

Name

тузла

07.05.2017 17:54

Свим политицарима који су на власти вец 25 год те судијама тузиоцима треба забранити рад.Постали су највеци просјаци само кредите дизу за себе и тако се само мјењају на позицијама.Порука за овог миндјусара сјаси висе промјенио си све позиције у власти за ових двадесет година ,пусти нас да зивимо да вас негледамо и неслусамо јесцемо и корјење само идите висе бандо лоповска....

ОДГОВОРИТЕ