Открили ''руски траг'' у хаковању

Организација Викиликс је саопштила да се у цурењу преписке изборног штаба кандидата за предсједника Француске Емануела Макрона девет пута помиње име службеника руске компаније.

Свијет 07.05.2017 | 11:46
Открили ''руски траг'' у хаковању
"#МацронЛеакс (хаштаг којим се означава цурење писама Макроновог тима): име службеника компаније ’Еврика‘, која ради за руску владу, појављује се девет пута у подацима о цурењу архиве xлс_цендриц.рар", написала је организација на свом налогу на Твитеру.

Викиликс не наводи на коју се конкретно компанију "Еврика" мисли. Он указује да се ради о компанији која је, према подацима руских медија, добила лиценцу Федералне службе безбједности за рад на заштити државних тајни.

Међу руским компанијама из области ај-ти сектора постоји компанија "Еврика", чији стални клијенти су Министарство иностраних послова, Министарство за економски развој, Министарство здравља, Централна банка и Привредна комора.

Организација Викиликс је јуче саопштила да посједује огроман број електронских писама Макроновог тима. Ријеч је о девет гигабајта, односно о стотинама хиљада електронских писама, фотографија и прилога, од којих су посљедњи од 24. априла ове године.

Макронов тим је осудио хакерске нападе на електронску пошту и саопштио да су поред стварних писама објављени и лажни документи.

(Спутњик)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Малофејев

07.05.2017 10:50

Поздрав од Маршал Групе

ОДГОВОРИТЕ