Otkrili ''ruski trag'' u hakovanju

Organizacija Vikiliks je saopštila da se u curenju prepiske izbornog štaba kandidata za predsjednika Francuske Emanuela Makrona devet puta pominje ime službenika ruske kompanije.

Svijet 07.05.2017 | 11:46
Otkrili ''ruski trag'' u hakovanju
"#MacronLeaks (haštag kojim se označava curenje pisama Makronovog tima): ime službenika kompanije ’Evrika‘, koja radi za rusku vladu, pojavljuje se devet puta u podacima o curenju arhive xls_cendric.rar", napisala je organizacija na svom nalogu na Tviteru.

Vikiliks ne navodi na koju se konkretno kompaniju "Evrika" misli. On ukazuje da se radi o kompaniji koja je, prema podacima ruskih medija, dobila licencu Federalne službe bezbjednosti za rad na zaštiti državnih tajni.

Među ruskim kompanijama iz oblasti aj-ti sektora postoji kompanija "Evrika", čiji stalni klijenti su Ministarstvo inostranih poslova, Ministarstvo za ekonomski razvoj, Ministarstvo zdravlja, Centralna banka i Privredna komora.

Organizacija Vikiliks je juče saopštila da posjeduje ogroman broj elektronskih pisama Makronovog tima. Riječ je o devet gigabajta, odnosno o stotinama hiljada elektronskih pisama, fotografija i priloga, od kojih su posljednji od 24. aprila ove godine.

Makronov tim je osudio hakerske napade na elektronsku poštu i saopštio da su pored stvarnih pisama objavljeni i lažni dokumenti.

(Sputnjik)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Malofejev

07.05.2017 12:50

Pozdrav od Maršal Grupe

ODGOVORITE