Десет пријава за директора

Десет пријава стигло је на поновљени конкурс за директора Агенције за банкарство Републике Српске и његовог замјеника, потврђено је у Министарству финансија РС.

Република Српска 06.05.2017 | 14:23
Десет пријава за директора
Нови конкурс, који је расписан 13. априла, услиједио је након што раније предложени кандидати нису добили подршку у Народној скупштини РС. Влада РС је тада за директора Агенције за банкарство предложила Срђана Кондића, а за његовог замјеника Драгана Сердара. Њих је од именовања на те позиције дијелио један глас посланика.

Сердар је рекао да се на нови конкурс није пријавио, истичући да послије приче о избору директора Агенције за банкарство то нема никаквог смисла, док Кондић није желио да потврди нити да демантује да је предао пријаву на конкурс.

Условима конкурса је, између осталог, предвиђено да кандидат не смије бити осуђиван за кривична дјела против привреде и платног промета или кршење јавних и професионалних дужности. За разлику од прошлог конкурса, у поновљеном није предвиђено да као елиминаторни фактор буде вођење кривичног поступка против кандидата.

На челу Агенције за банкарство била је Славица Ињац, која је крајем марта 2016. ухапшена са још неколико лица. Тужилаштво БиХ оптужило их је да су оштетили Бобар банку и банкарски сектор за око 123 милиона марака.

(Глас Српске)
 

Коментари / 0

Оставите коментар