Deset prijava za direktora

Deset prijava stiglo je na ponovljeni konkurs za direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske i njegovog zamjenika, potvrđeno je u Ministarstvu finansija RS.

Republika Srpska 06.05.2017 | 14:23
Deset prijava za direktora
Novi konkurs, koji je raspisan 13. aprila, uslijedio je nakon što ranije predloženi kandidati nisu dobili podršku u Narodnoj skupštini RS. Vlada RS je tada za direktora Agencije za bankarstvo predložila Srđana Kondića, a za njegovog zamjenika Dragana Serdara. Njih je od imenovanja na te pozicije dijelio jedan glas poslanika.

Serdar je rekao da se na novi konkurs nije prijavio, ističući da poslije priče o izboru direktora Agencije za bankarstvo to nema nikakvog smisla, dok Kondić nije želio da potvrdi niti da demantuje da je predao prijavu na konkurs.

Uslovima konkursa je, između ostalog, predviđeno da kandidat ne smije biti osuđivan za krivična djela protiv privrede i platnog prometa ili kršenje javnih i profesionalnih dužnosti. Za razliku od prošlog konkursa, u ponovljenom nije predviđeno da kao eliminatorni faktor bude vođenje krivičnog postupka protiv kandidata.

Na čelu Agencije za bankarstvo bila je Slavica Injac, koja je krajem marta 2016. uhapšena sa još nekoliko lica. Tužilaštvo BiH optužilo ih je da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor za oko 123 miliona maraka.

(Glas Srpske)
 

Komentari / 0

Ostavite komentar