Графитима гради нови систем?

Центар Требиња освануо је ишаран графитима на којима пише „Покрет за СПС Југославију бољу од добре СФРЈ. “ Овај натпис нашао се на фасадама скоро свих објеката у Дучићевој улици у Требињу, међу којима су и два хотела „Платани“ и приватни објекти.

Република Српска 06.05.2017 | 13:30
Графитима гради нови систем?
Полиција је извршила увиђај, а познат је и аутор, који тврди да то није вандализам и да се графити могу "опрати" с фасада зграда на којима је написан.

Аутор је седамдесетогодишњи Јово Тарана, који се сам огласио.  Тврди да је овим хтио да пошаље поруку - промјену политичког система у држави и свијету.

Тарана је у центру Требиња дјелио одштампани материјал у коме је изложио план новог политичког уређења. Дао је и тумачење за СПС Југославија. По њему то је скраћеница за "Скупштински политичке систем Југославије", јер, како наводи, СФРЈ је сада немогући пројекат.



"Овај политички систем је по вољи миноране мањине. Ми смо сви рогови у врећи, у цијелом свјету не постоје два иста човјека и једино апсолутизам воље већине може помирити све сујете овог свијета. Нико не учи на туђем искуству, свако учи на свом. Е, сада смо стекли сви своје искуство. Ово је глобална лаж, зло и наопако", каже Тарана.

Из Полицијске управе Требиње казали су да је увиђај завршен а да је  саслушано лице Ј. Т., за које се сумњичи да је ишарао центар града шаблонским графитима , те да је о свему обавијештен дежурни јавни тужилац.

"Полицијски службеници ПУ Требиње су извршили увиђај, такође се обрадили лице иницијала Ј.Т. за које постоји основе сумње да је наведено написао  „Покрет за СПС Југославију – бољу од добре СФРЈ“, казала јеп портпаролка ПУ Требиње Јована Цвијетић.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Браво

06.05.2017 13:55

Реакција људског бића, потпуно очекивано! Подршка за чика Јову!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

06.05.2017 15:26

Графити не могу уклонити овакву не народну власт , него само устанак !

ОДГОВОРИТЕ