Grafitima gradi novi sistem?

Centar Trebinja osvanuo je išaran grafitima na kojima piše „Pokret za SPS Jugoslaviju bolju od dobre SFRJ. “ Ovaj natpis našao se na fasadama skoro svih objekata u Dučićevoj ulici u Trebinju, među kojima su i dva hotela „Platani“ i privatni objekti.

Republika Srpska 06.05.2017 | 13:30
Grafitima gradi novi sistem?
Policija je izvršila uviđaj, a poznat je i autor, koji tvrdi da to nije vandalizam i da se grafiti mogu "oprati" s fasada zgrada na kojima je napisan.

Autor je sedamdesetogodišnji Jovo Tarana, koji se sam oglasio.  Tvrdi da je ovim htio da pošalje poruku - promjenu političkog sistema u državi i svijetu.

Tarana je u centru Trebinja djelio odštampani materijal u kome je izložio plan novog političkog uređenja. Dao je i tumačenje za SPS Jugoslavija. Po njemu to je skraćenica za "Skupštinski političke sistem Jugoslavije", jer, kako navodi, SFRJ je sada nemogući projekat.



"Ovaj politički sistem je po volji minorane manjine. Mi smo svi rogovi u vreći, u cijelom svjetu ne postoje dva ista čovjeka i jedino apsolutizam volje većine može pomiriti sve sujete ovog svijeta. Niko ne uči na tuđem iskustvu, svako uči na svom. E, sada smo stekli svi svoje iskustvo. Ovo je globalna laž, zlo i naopako", kaže Tarana.

Iz Policijske uprave Trebinje kazali su da je uviđaj završen a da je  saslušano lice J. T., za koje se sumnjiči da je išarao centar grada šablonskim grafitima , te da je o svemu obaviješten dežurni javni tužilac.

"Policijski službenici PU Trebinje su izvršili uviđaj, takođe se obradili lice inicijala J.T. za koje postoji osnove sumnje da je navedeno napisao  „Pokret za SPS Jugoslaviju – bolju od dobre SFRJ“, kazala jep portparolka PU Trebinje Jovana Cvijetić.

(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bravo

06.05.2017 13:55

Reakcija ljudskog bića, potpuno očekivano! Podrška za čika Jovu!

ODGOVORITE
Name

ja

06.05.2017 15:26

Grafiti ne mogu ukloniti ovakvu ne narodnu vlast , nego samo ustanak !

ODGOVORITE