ШПА: Реми Севиље и Реал Сосиједада!

Фудбалери Севиље и Реал Сосиједада играли су нерешено 1:1 у првој утакмици 36. кола шпанске Примере.  Адиос, треће место! Севиља ће морати у квалификације за Лигу шампиона. . . !

Фудбал 05.05.2017 | 23:38
ШПА: Реми Севиље и Реал Сосиједада!
Севиља ремијем није успела да се уз утакмицу више изједначи на трећем месту на табели са Атлетико Мадридом, док је Реал Сосиједад остао у трци за директан пласман у Лигу Европа.

Домаћин је повео голом Пабла Сарабије у 41. минуту, да би Реал Сосиједад до изједначења стигао у 61. преко Карлоса Веле.

Реал Сосиједад је меч завршио с десеторицом играча, пошто је Давид Зурутуза добио други жути картон.

Севиља је четврта на табели Примере са 69 бодова, док је Реал Сосиједад седми са 62, колико има и шестопласирани Атлетик Билбао.

Севиља вечерашњим ремијем није успела да се уз утакмицу више изједначи на трећем месту на табели са Атлетико Мадридом, док је Реал Сосиједад остао у трци за директан пласман у Лигу Европе.

Реал Сосиједад је меч завршио с десеторицом играча, пошто је Давид Зурутуза добио други жути картон. Иначе, судија Хозе Гонзалес поделио је чак седам жутих картона, поред дуплираних за фудбалера из Сан Себастијана.

Поразом од Малаге на Росаледи (2:4) пре пет дана Севиља је значајно умањила шансе да се докопа трећег места и директног пласмана у Лигу шампиона, а вечерашњим ремијем пред својим навијачима против Сосиједада (1:1), екипа Хорхеа Самполија верватно се опростила од свог примарног циља. 

А повели су домаћи у идеалном тренутку за њих. Играо се финиш првог полувремена када је Пабло Сарабија својим осмим поготком у сезони разгалио навијаче са Санчез Писхуану. Деловало је тада да све иде на Сампаолијеву воденицу, међутим, Баски су још једном потврдили своју врхунску форму и преко Карлоса Веле -мада су много већи посао за ово изједначење ужасном интервенцијом одрадили дефанзивци Севиље - стигли до вредног бода којим ће им доста значити у борби за Лигу Европе.

Севиља после вечерашњег меча има само два бода мање од Атлетика, али уколико Мадриђани, као што се очекује, добију Еибар, побећиће им на плус пет уочи два последња кола. А како им наредног викенда следи гостовање Реалу, јасно је да Сампаолијевиизабраници немају много чему да се надају. Њихова је срећа у томе што им четврто место неће бити угрожено јер њихов први пратилац - Виљареал, сутра гостује на Ноу Кампу.

Да којим случајем Жута подморница гостује неком "нормалнијем тиму", вероватно би се закувало и око четвртог места, овако...

Примера, 36. коло

Петак:
Севиља - Сосиједад 1:1 (1:0)
/Сарабија 41 - Вела 61/

Субота:
13.00 Хихон - Лас Палмас 
16.15 Атлетико Мадрид - Еибар 
18.30 Барселона - Виљареал 
20.45 Гранада - Реал Мадрид 

Недеља:
12.00 Алавес - Билбао 
16.15 Валенсија - Осасуна 
18.30 Ла Коруња - Еспањол 
20.45 Малага - Селта 

Понедељак:
20.45 Леганес - Бетис

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар