ŠPA: Remi Sevilje i Real Sosijedada!

Fudbaleri Sevilje i Real Sosijedada igrali su nerešeno 1:1 u prvoj utakmici 36. kola španske Primere.  Adios, treće mesto! Sevilja će morati u kvalifikacije za Ligu šampiona. . . !

Fudbal 05.05.2017 | 23:38
ŠPA: Remi Sevilje i Real Sosijedada!
Sevilja remijem nije uspela da se uz utakmicu više izjednači na trećem mestu na tabeli sa Atletiko Madridom, dok je Real Sosijedad ostao u trci za direktan plasman u Ligu Evropa.

Domaćin je poveo golom Pabla Sarabije u 41. minutu, da bi Real Sosijedad do izjednačenja stigao u 61. preko Karlosa Vele.

Real Sosijedad je meč završio s desetoricom igrača, pošto je David Zurutuza dobio drugi žuti karton.

Sevilja je četvrta na tabeli Primere sa 69 bodova, dok je Real Sosijedad sedmi sa 62, koliko ima i šestoplasirani Atletik Bilbao.

Sevilja večerašnjim remijem nije uspela da se uz utakmicu više izjednači na trećem mestu na tabeli sa Atletiko Madridom, dok je Real Sosijedad ostao u trci za direktan plasman u Ligu Evrope.

Real Sosijedad je meč završio s desetoricom igrača, pošto je David Zurutuza dobio drugi žuti karton. Inače, sudija Hoze Gonzales podelio je čak sedam žutih kartona, pored dupliranih za fudbalera iz San Sebastijana.

Porazom od Malage na Rosaledi (2:4) pre pet dana Sevilja je značajno umanjila šanse da se dokopa trećeg mesta i direktnog plasmana u Ligu šampiona, a večerašnjim remijem pred svojim navijačima protiv Sosijedada (1:1), ekipa Horhea Sampolija vervatno se oprostila od svog primarnog cilja. 

A poveli su domaći u idealnom trenutku za njih. Igrao se finiš prvog poluvremena kada je Pablo Sarabija svojim osmim pogotkom u sezoni razgalio navijače sa Sančez Pishuanu. Delovalo je tada da sve ide na Sampaolijevu vodenicu, međutim, Baski su još jednom potvrdili svoju vrhunsku formu i preko Karlosa Vele -mada su mnogo veći posao za ovo izjednačenje užasnom intervencijom odradili defanzivci Sevilje - stigli do vrednog boda kojim će im dosta značiti u borbi za Ligu Evrope.

Sevilja posle večerašnjeg meča ima samo dva boda manje od Atletika, ali ukoliko Madriđani, kao što se očekuje, dobiju Eibar, pobećiće im na plus pet uoči dva poslednja kola. A kako im narednog vikenda sledi gostovanje Realu, jasno je da Sampaolijeviizabranici nemaju mnogo čemu da se nadaju. Njihova je sreća u tome što im četvrto mesto neće biti ugroženo jer njihov prvi pratilac - Viljareal, sutra gostuje na Nou Kampu.

Da kojim slučajem Žuta podmornica gostuje nekom "normalnijem timu", verovatno bi se zakuvalo i oko četvrtog mesta, ovako...

Primera, 36. kolo

Petak:
Sevilja - Sosijedad 1:1 (1:0)
/Sarabija 41 - Vela 61/

Subota:
13.00 Hihon - Las Palmas 
16.15 Atletiko Madrid - Eibar 
18.30 Barselona - Viljareal 
20.45 Granada - Real Madrid 

Nedelja:
12.00 Alaves - Bilbao 
16.15 Valensija - Osasuna 
18.30 La Korunja - Espanjol 
20.45 Malaga - Selta 

Ponedeljak:
20.45 Leganes - Betis

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar