ПЛ: Пораз Тотенхема, Челси пред титулом!

Вест Хем у "малом" градском дербију савладао другопласирани тим Премијер лиге и "очистио" екипи Антонија Контеа пут до титуле.  Добра су екипа, играју лепо, али имају губитнички менталитет: Конте, слави кад нема ко да те јури! Уместо да притисне лидера, Тотенхем изгубио градски дуел са Вест Хемом и остао без реалних шанси за титулу.  Фудбалери Тотенхема поражени су у гостима од Вест Хема са 0:1 у 35. колу Премијер лиге и тако су изгубили корак у шампионској трци с Челсијем.

Фудбал 05.05.2017 | 23:31
ПЛ: Пораз Тотенхема, Челси пред титулом!
Одлука о новом шампиону Енглеске вероватно је пала на Олимпијском стадиону у Лондону!

Вест Хем - Тотенхем 1:0 (1:0) у првом мечу 36. кола Премијер лиге.

Стрелац одлучујућег гола био је Аргентинац Мануел Ланзини у 65. минуту, после "карамбола" у шеснаестерцу и рутинске реализације са само четири метра.

Вест Хем је овом победом и математички обезбедио опстанак, док се Тотенхем по свој прилици опростио од шампионских снова, пошто за водећим Челсијем заостаје четири бода (77:81) и има утакмицу мање.

"Плавци" у понедељак дочекују "дављеника" Мидлсбро и очекиваном победом би стекли седам бодова предности.

Тотенхем је тријумфом могао да дође на само један бод заостатка за Челсијем, који своји меч игра у понедељак против Мидлзброа, али екипа Маурисија Поћетина није успела да дође до тријумфа против градског ривала.

Једини гол на утакмици постигао је Мануел Ланцини у 65. минуту. Он је искористио збрку у казненом простору Тотенхема после додавања Андреа Ајуа с десног бока и проследио је лопту у мрежу Уга Љориса.

Челси у понедељак има шансу да стекне седам бодова предности и тако три гола пре краја практично обезбеди титулу у Премијер лиги.

Тотенхем је други са 77 бодова, Челси има четири више, док је Вест Хем девети с 42.

Прошле сезоне незаинтересовани Челси укочио Тотенхем (2:2) и уручио пехар првака Лестеру. И ове су Мамузе губитници. Играју лепо, имају фино скоцкан тим, али кад је фрка - нема их нигде. Скоро да нису постојали ни на Олимпијском стадиону у Лондону, где их је поразио Вест Хем (0:1) и практично одлучио трку у Премијер лиги која се после два кикса Плаваца чинила занимљивијом него иначе.

Чекићари су лупили по глави екипу Маурисија Покетина, оставили их на четири бода заостатка за лидером и сад је извесно да ће Антонио Конте прославити шампионску круну, јер нема ко да га јури. Нема, пошто је Тотенхем претрпео пораз после девет везаних тријумфа и ако у понедељак на Стамфорд бриџу падне Мидлзбро славље за састав нашег Немању Матића ће моћи да почне.

Гол одлуке у првом сусрету 36. рунде постигао је Мануел Ласини. Аргентинац је у 65. минуту искористио гужву у казненом простору и затресоа мрежу Ига Лориса, показавши да је изузетно инспирисан у лондонским дербијима. Био је то његов девети погодак у 14 окршаја против тимова из главног града Енглеске. И задовољена правда, јер је још у првом полувремену француски голман брутално срушио офанзивног везисту и извукао се без картона. А требало је да буде искључен.

Вест Хем је одиграо храбро. Могао је и раније да реши питање победника, али је Иго Лорис држао Тотенхем у животу. Ако је Лорис блистао међу стативама гостију - у другом делу сјајно одбрани шут Калерија - онда је Шпанац Адријан био непремостива препрека за екипу са Вајт Харт Лејна. Посебно се то видело у првопм полувремену кад је спектакуларно одбранио зицер Харију Кејну.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 36. коло

Петак

Вест Хем - Тотенхем 1:0 (0:0)
/Лансини 65/

Субота:

13.30 Манчестер Сити - Кристал Палас
16.00 Барнли - ВБА
16.00 Борнмут - Стоук
16.00 Хал - Сандерленд
16.00 Лестер - Вотфорд
18.30 Свонси - Евертон

Недеља:

14.30 Ливерпул - Саутемптон
17.00 Арсенал - Манчестер Јунајтед

РАСПОРЕД ДО КРАЈА

12. маја Вест Бромвич Албион - Челси
14. маја Тотенхем - Манчестер јунајтед

15. маја Челси - Вотфорд
18. маја Лестер - Тотенхем

21. маја Челси - Сандерленд
21. маја Хал - Тотенхем

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар