PL: Poraz Totenhema, Čelsi pred titulom!

Vest Hem u "malom" gradskom derbiju savladao drugoplasirani tim Premijer lige i "očistio" ekipi Antonija Kontea put do titule.  Dobra su ekipa, igraju lepo, ali imaju gubitnički mentalitet: Konte, slavi kad nema ko da te juri! Umesto da pritisne lidera, Totenhem izgubio gradski duel sa Vest Hemom i ostao bez realnih šansi za titulu.  Fudbaleri Totenhema poraženi su u gostima od Vest Hema sa 0:1 u 35. kolu Premijer lige i tako su izgubili korak u šampionskoj trci s Čelsijem.

Fudbal 05.05.2017 | 23:31
PL: Poraz Totenhema, Čelsi pred titulom!
Odluka o novom šampionu Engleske verovatno je pala na Olimpijskom stadionu u Londonu!

Vest Hem - Totenhem 1:0 (1:0) u prvom meču 36. kola Premijer lige.

Strelac odlučujućeg gola bio je Argentinac Manuel Lanzini u 65. minutu, posle "karambola" u šesnaestercu i rutinske realizacije sa samo četiri metra.

Vest Hem je ovom pobedom i matematički obezbedio opstanak, dok se Totenhem po svoj prilici oprostio od šampionskih snova, pošto za vodećim Čelsijem zaostaje četiri boda (77:81) i ima utakmicu manje.

"Plavci" u ponedeljak dočekuju "davljenika" Midlsbro i očekivanom pobedom bi stekli sedam bodova prednosti.

Totenhem je trijumfom mogao da dođe na samo jedan bod zaostatka za Čelsijem, koji svoji meč igra u ponedeljak protiv Midlzbroa, ali ekipa Maurisija Poćetina nije uspela da dođe do trijumfa protiv gradskog rivala.

Jedini gol na utakmici postigao je Manuel Lancini u 65. minutu. On je iskoristio zbrku u kaznenom prostoru Totenhema posle dodavanja Andrea Ajua s desnog boka i prosledio je loptu u mrežu Uga Ljorisa.

Čelsi u ponedeljak ima šansu da stekne sedam bodova prednosti i tako tri gola pre kraja praktično obezbedi titulu u Premijer ligi.

Totenhem je drugi sa 77 bodova, Čelsi ima četiri više, dok je Vest Hem deveti s 42.

Prošle sezone nezainteresovani Čelsi ukočio Totenhem (2:2) i uručio pehar prvaka Lesteru. I ove su Mamuze gubitnici. Igraju lepo, imaju fino skockan tim, ali kad je frka - nema ih nigde. Skoro da nisu postojali ni na Olimpijskom stadionu u Londonu, gde ih je porazio Vest Hem (0:1) i praktično odlučio trku u Premijer ligi koja se posle dva kiksa Plavaca činila zanimljivijom nego inače.

Čekićari su lupili po glavi ekipu Maurisija Poketina, ostavili ih na četiri boda zaostatka za liderom i sad je izvesno da će Antonio Konte proslaviti šampionsku krunu, jer nema ko da ga juri. Nema, pošto je Totenhem pretrpeo poraz posle devet vezanih trijumfa i ako u ponedeljak na Stamford bridžu padne Midlzbro slavlje za sastav našeg Nemanju Matića će moći da počne.

Gol odluke u prvom susretu 36. runde postigao je Manuel Lasini. Argentinac je u 65. minutu iskoristio gužvu u kaznenom prostoru i zatresoa mrežu Iga Lorisa, pokazavši da je izuzetno inspirisan u londonskim derbijima. Bio je to njegov deveti pogodak u 14 okršaja protiv timova iz glavnog grada Engleske. I zadovoljena pravda, jer je još u prvom poluvremenu francuski golman brutalno srušio ofanzivnog vezistu i izvukao se bez kartona. A trebalo je da bude isključen.

Vest Hem je odigrao hrabro. Mogao je i ranije da reši pitanje pobednika, ali je Igo Loris držao Totenhem u životu. Ako je Loris blistao među stativama gostiju - u drugom delu sjajno odbrani šut Kalerija - onda je Španac Adrijan bio nepremostiva prepreka za ekipu sa Vajt Hart Lejna. Posebno se to videlo u prvopm poluvremenu kad je spektakularno odbranio zicer Hariju Kejnu.

PREMIJER LIGA, 36. kolo

Petak

Vest Hem - Totenhem 1:0 (0:0)
/Lansini 65/

Subota:

13.30 Mančester Siti - Kristal Palas
16.00 Barnli - VBA
16.00 Bornmut - Stouk
16.00 Hal - Sanderlend
16.00 Lester - Votford
18.30 Svonsi - Everton

Nedelja:

14.30 Liverpul - Sautempton
17.00 Arsenal - Mančester Junajted

RASPORED DO KRAJA

12. maja Vest Bromvič Albion - Čelsi
14. maja Totenhem - Mančester junajted

15. maja Čelsi - Votford
18. maja Lester - Totenhem

21. maja Čelsi - Sanderlend
21. maja Hal - Totenhem

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar