БЛ: Лудница у Келну, 7+ и крај серије Вердера!

Сјајни Антони Модест са два гола стигао до "коте 25" и био најзаслужнији за тријумф Келна против Вердера 4:3 (3:2).  Келн и Вердер, прсте да полижеш. . .  Једна од оних утакмица где би поштено било 9:9. . . !

Фудбал 05.05.2017 | 22:45
БЛ: Лудница у Келну, 7+ и крај серије Вердера!
Први пут у историји Бундеслиге Вердер везао је осам узастопних утакмица у којима је постигао бар два гола, али у 32. колу ни три поготка нису била довољна барем за бод у Келну.

Након страшне серије, у којима је тим из Бремена нанизао чак 11 утакмица без неуспјеха (девет побједа и два ремија), "јарчеви" су у одличној утакмици славили 4:3, а чак пет погодака постигнуто је у првом полувремену.

Сјајну голгетерску серију наставио је Антони Модест, који је био двоструки стријелац и тако стигао до 25. првенственог гола. Никада раније у историји Бундеслиге није се десило да у прва 32 кола сезоне чак три играча имају 25 и више погодака.

Осим Француза, учинили су то Роберт Левандовски (28) и Пјер Емерик Обамејанг (27), а Пољак и Габонац тек треба да одиграју своје мечеве овог викенда.

Свих 90 минута за Келн одиграо је Невен Суботић, док је Милош Јојић на терену био до 70. минута. На другој страни и Милош Вељковић био је стартер, те уписао 81. минут.

Келн се са вечерашња три бода изједначио са Вердером, али тренутно због боље гол разлике заузима шесту позицију, посљедњу која води у Лигу Европе.

Тренер Петер Штегер уписао је 100. меч на клупи Келна у Бундеслиги.

У посљедња два кола водиће жестоку битку за међународну сцену са Хертом, Фрајбургом, можда и Борусијом Менхенгладбах, Шалкеом и Ањтрахтом…

Само у Бундеслиги: Једна од оних утакмица од којих ти зависи сезона; хоће ли бити изласка у Европу или не; на стадиону 50.000 људи; напетост "до плафона"; а они изађу на терен - какав грч, какав страх, какав опрез, лоптање је то људи, не рат - и одиграју партију фудбала. Партију за Богове.

Келн - Вердер 4:3. А могло је да буде 9:9!  

После 32. одиграна кола оба ова тима имају по 45 бодова и потпуно једнаке шансе у преосталих 180 минута да се докопају пете или шесте позиције које воде у Лиги Европе. 

Вердер је потврдио још једном да игра у великој форми, врхунској, а све после доласкаАлекса Нурија за тренера. Келн је ударио јако, повео са 2:0 после само пола сата игре, али самопоуздање које момци са Везера имају учинило је да се ту утакмица не заврши.Модеста и данас величанственог Битенкура - гол и две асистенције - анулирали су Фин Бартелси Гебре Селасије за свега пет минута. Оба пута паковао је Златко Јунузовић...  

Келн четири последња меча није добио, али тај тим нема кризу игре и то се јасно видело и вечерас. Само четири минута после изједначења Вердера домаћин изводи дивну тропотезну акцију: голман Хорн - испуцавање, Модест главом, Битенкур у празно и Цолерлоб - 3:2. 

Јарчеви су три бода осигурали почетком другог дела новим поготком Модеста. 25. у сезони, којим се Француз вратио у трку за првог стрелца Бундеслиге, пошто Левандовскисада има само три више. Али госте ни то није убило. Преко резервисте Гнабрија смањили су на 3:4 и претили до самог краја, но Штегеров тим некако је успео да се одбрани.

Све шансе које су имала оба тима у последњих пола сата заиста нема смисла набрајати... 

Срби играли сви. Суботић свих 90 минута, Јојић до 70, а с друге стране Вељковић до 81. 

БУНДЕСЛИГА - 32. КОЛО:

Келн - Вердер 4:3 (3:2)
/Модест 13, 47, Битенкур 28, Цолер 44 - Бартелс 34, Гебре Селасије 40, Гнабри 62/

У суботу:

Бајерн Минхен - Дармштат (15:30)
Борусија Дортмунд - Хофенхајм
Инголштат - Бајер Леверкузен
Ајнтрахт - Волфсбург
Херта - Лајпциг (18:30)

У недјељу:

ХСВ - Мајнц (15:30)
Фрајбург - Шалке (17:30)

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 73, Лајпциг 63, Хофенхајм 58, Борусија Дортмунд 57, Херта 46, Келн (+1) 45, Вердер (+1) 45, Фрајбург 44, Борусија Менхенгладбах 42, Шалке 41, Ајнтрахт 41, Бајер Леверкузен 36, Аугзбург 35, Мајнц 33, Волфсбург 33, ХСВ 33, Инголштат 29, Дармштат 24.

Коментари / 0

Оставите коментар