BL: Ludnica u Kelnu, 7+ i kraj serije Verdera!

Sjajni Antoni Modest sa dva gola stigao do "kote 25" i bio najzaslužniji za trijumf Kelna protiv Verdera 4:3 (3:2).  Keln i Verder, prste da poližeš. . .  Jedna od onih utakmica gde bi pošteno bilo 9:9. . . !

Fudbal 05.05.2017 | 22:45
BL: Ludnica u Kelnu, 7+ i kraj serije Verdera!
Prvi put u istoriji Bundeslige Verder vezao je osam uzastopnih utakmica u kojima je postigao bar dva gola, ali u 32. kolu ni tri pogotka nisu bila dovoljna barem za bod u Kelnu.

Nakon strašne serije, u kojima je tim iz Bremena nanizao čak 11 utakmica bez neuspjeha (devet pobjeda i dva remija), "jarčevi" su u odličnoj utakmici slavili 4:3, a čak pet pogodaka postignuto je u prvom poluvremenu.

Sjajnu golgetersku seriju nastavio je Antoni Modest, koji je bio dvostruki strijelac i tako stigao do 25. prvenstvenog gola. Nikada ranije u istoriji Bundeslige nije se desilo da u prva 32 kola sezone čak tri igrača imaju 25 i više pogodaka.

Osim Francuza, učinili su to Robert Levandovski (28) i Pjer Emerik Obamejang (27), a Poljak i Gabonac tek treba da odigraju svoje mečeve ovog vikenda.

Svih 90 minuta za Keln odigrao je Neven Subotić, dok je Miloš Jojić na terenu bio do 70. minuta. Na drugoj strani i Miloš Veljković bio je starter, te upisao 81. minut.

Keln se sa večerašnja tri boda izjednačio sa Verderom, ali trenutno zbog bolje gol razlike zauzima šestu poziciju, posljednju koja vodi u Ligu Evrope.

Trener Peter Šteger upisao je 100. meč na klupi Kelna u Bundesligi.

U posljednja dva kola vodiće žestoku bitku za međunarodnu scenu sa Hertom, Frajburgom, možda i Borusijom Menhengladbah, Šalkeom i Anjtrahtom…

Samo u Bundesligi: Jedna od onih utakmica od kojih ti zavisi sezona; hoće li biti izlaska u Evropu ili ne; na stadionu 50.000 ljudi; napetost "do plafona"; a oni izađu na teren - kakav grč, kakav strah, kakav oprez, loptanje je to ljudi, ne rat - i odigraju partiju fudbala. Partiju za Bogove.

Keln - Verder 4:3. A moglo je da bude 9:9!  

Posle 32. odigrana kola oba ova tima imaju po 45 bodova i potpuno jednake šanse u preostalih 180 minuta da se dokopaju pete ili šeste pozicije koje vode u Ligi Evrope. 

Verder je potvrdio još jednom da igra u velikoj formi, vrhunskoj, a sve posle dolaskaAleksa Nurija za trenera. Keln je udario jako, poveo sa 2:0 posle samo pola sata igre, ali samopouzdanje koje momci sa Vezera imaju učinilo je da se tu utakmica ne završi.Modesta i danas veličanstvenog Bitenkura - gol i dve asistencije - anulirali su Fin Bartelsi Gebre Selasije za svega pet minuta. Oba puta pakovao je Zlatko Junuzović...  

Keln četiri poslednja meča nije dobio, ali taj tim nema krizu igre i to se jasno videlo i večeras. Samo četiri minuta posle izjednačenja Verdera domaćin izvodi divnu tropoteznu akciju: golman Horn - ispucavanje, Modest glavom, Bitenkur u prazno i Colerlob - 3:2. 

Jarčevi su tri boda osigurali početkom drugog dela novim pogotkom Modesta. 25. u sezoni, kojim se Francuz vratio u trku za prvog strelca Bundeslige, pošto Levandovskisada ima samo tri više. Ali goste ni to nije ubilo. Preko rezerviste Gnabrija smanjili su na 3:4 i pretili do samog kraja, no Štegerov tim nekako je uspeo da se odbrani.

Sve šanse koje su imala oba tima u poslednjih pola sata zaista nema smisla nabrajati... 

Srbi igrali svi. Subotić svih 90 minuta, Jojić do 70, a s druge strane Veljković do 81. 

BUNDESLIGA - 32. KOLO:

Keln - Verder 4:3 (3:2)
/Modest 13, 47, Bitenkur 28, Coler 44 - Bartels 34, Gebre Selasije 40, Gnabri 62/

U subotu:

Bajern Minhen - Darmštat (15:30)
Borusija Dortmund - Hofenhajm
Ingolštat - Bajer Leverkuzen
Ajntraht - Volfsburg
Herta - Lajpcig (18:30)

U nedjelju:

HSV - Majnc (15:30)
Frajburg - Šalke (17:30)

TABELA: Bajern Minhen 73, Lajpcig 63, Hofenhajm 58, Borusija Dortmund 57, Herta 46, Keln (+1) 45, Verder (+1) 45, Frajburg 44, Borusija Menhengladbah 42, Šalke 41, Ajntraht 41, Bajer Leverkuzen 36, Augzburg 35, Majnc 33, Volfsburg 33, HSV 33, Ingolštat 29, Darmštat 24.

Komentari / 0

Ostavite komentar