СЛС: Партизан славио у Ивањици!

Ђурђевић за прво место и шампионску наду! Партизан победио Јавор у Ивањици, у првом мечу 34. кола Суперлиге Србије. Двоструки стрелац за црно-беле Урош Ђурђевић.  Кад сви маше - Ђурђевић погађа! Партизан за осам минута срушио Ивањицу! Ужасне реакције одбране Јавора и лоша процена голмана Стевановића за тријумф Парног ваљка 2:1.

Фудбал 05.05.2017 | 22:00
СЛС: Партизан славио у Ивањици!
Победа Партизана!

"Парни ваљак" је на челу табеле Суперлиге Србије, а Урош Ђурђевић предводи голгетере на листи стрелаца најјачег домаћег такмичења.

Јавор - Партизан 1:2 (0:0)!

Млади нападач "парног ваљка" постигао је два гола и обезбедио Партизану три бода и прво место на табели, барем на један дан, док Црвена звезда не заврши утакмицу протов Вождовца (6. мај 17 часова). Реми и пораз "вечитог" ривала приближио би црно-беле титули, победа Звезде вратила би однос снага на стање које је владало пре 34. кола.

Нова три бода црно-белима донео је нападач Урош Ђурђевић који је био двоструки стрелац на овом мечу.

Ђурђевић је постигао голове у у 47. и у 55. из пенала, чиме је стигао до 21. поготка, док је Елиомар у 67. минуту ублажио пораз Јавора.

Партизан је продужио серију на 32 меча без пораза, међу којима је чак 29 победа, али и преузео прво место табеле, бар до сутра када Црвена звезда гостује Вождовцу.

Утакмица у Ивањици била је накратко прекинута у 77. минуту после низа увредљивих транспарената навијача Партизана на рачун Црвене звезде и Фудбалског савеза Србије.

Прво полувреме припало је у потпуности Партизану, али екипа Марка Николића није успела да дође до гола, јер је у завршницама акција недостајало концентрације, пре сва Ђурђевићу.

Имао је и Јавор добру прилику у 29. минуту преко Милована Миловића, али је његов шут одбранио Немања Стевановић.

Партизан је добро почео други део меча, Марко Јанковић извео је корнер с десне стране, а лопта је уз доста среће стигла до усамљеног Дјурдјевића на другој стативи, који ју је са око два метра проследио у мрежу Јавора.

Голман Јавора Владан Ђгатовић је само шест минута касније лоше проценио ситуацију, кренуо је на лопту, али је до ње први стигао Јанковић, па га је чувар мреже гостију оборио, а судија је свирао једанаестерац. Сигуран изводјач најстроже казне био је Дјурдјевић коме је то био 21. гол у сезони, па је тако избио на прво место листе стрелаца.

Јавор се није предавао, притискао је ривала, што је донело резултат у 62. минуту. Голман црно-белих, Стевановића, напустио је казнени простор и изашао на скоро 40 метара у намери да спречи контру, закаснио је, а Елиомар га је прешао и рутински поред њега послао лопту у небрањену мрежу.

Јавор је осми у плеј-оф групи Супер лиге са 22 бода, док је Партизан први са 49.

Кад не може нико - може Урош Ђурђевић. Можда неко воли Леонарда, можда се неко куне у одбрану, али сви у Партизану „живе“ од голова А репрезентативца Србије. Од вечерас и званично првог стрелца Суперлиге. Његове саиграче у Ивањици  није слушала лопта, не може се рећи да је и повратник у српски фудбал одиграо бог зна како квалитетан меч, али је био довољно спретан да два зицера претвори у поготке којима су црно-бели савладали Јавор у премијерном мечу 34. кола - 2:1.

Ђурђевић је почетком другог полувремена искористио два потеза Марка Јанковића, али и две незреле реакције одбране домаћег састава, да погура Парни ваљак ка десетој везаној победи у првенству, а укупно 32. мечу без пораза. Довољном макар да екипа из Хумске преноћи на лидерској позицији са три бода више од Црвене звезде, која у суботу поподне гостује Вождовцу.

Партизан је, предвођен Ђурђевићем, за осам минута решио питање победника. Најпре је на другој стативи сачекао центаршут Јанковића из корнера и ужасну статичност Јаворових дефанзиваца да ћушне лопту у мрежу у 47. минуту, да би у 55. искористио једанаестерац пошто је голман Владан Ђогатовић срушио поменутог и данас запаженог Јанковића.

Све што је домаћин успео да уради јесте почасни погдак Елиомара Силве, после велике грешке дебитанта у првенственим сусретима на голу Партизана, Немање Стевановића. Недовољно за нешто више. Поготово не да се забележи прва победа над црно-белима у 24. међусобном сусрету.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, 34. КОЛО

ЈАВОР - ПАРТИЗАН 1:2 (0:0)
/Елиомар 62 - Ђурђевић 47, 55 пен/

Ивањица
Стадион крај Моравице
Гледалаца: 1.500.
Судија: Александар Васић (Нови Жедник)

ЈАВОР: Ђогатовић - Терзић, Каришик, Миловић, Амановић - Томановић, Милановић - Митошевић, Елиомар, Севић - Трипковић. Тренер: Срђан Васиљевић.

ПАРТИЗАН: Н. Стевановић - Вулићевић, Миленковић, Остојић, Милетић - Јевтовић, Косовић - Јанковић, Ђуричковић, Леонардо, Ђурђевић. Тренер: Марко Николић.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, 34. КОЛО

Петак:

Јавор - Партизан 1:2 (0:0)
/Елиомар 62 - Ђурђевић 47, 55 пен/

Субота:

17.00 Вождовац - Црвена звезда
19.00 Војводина - Младост Лучани
19.00 Напредак - Раднички Ниш

Извор: моззартспорт/мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар