SLS: Partizan slavio u Ivanjici!

Đurđević za prvo mesto i šampionsku nadu! Partizan pobedio Javor u Ivanjici, u prvom meču 34. kola Superlige Srbije. Dvostruki strelac za crno-bele Uroš Đurđević.  Kad svi maše - Đurđević pogađa! Partizan za osam minuta srušio Ivanjicu! Užasne reakcije odbrane Javora i loša procena golmana Stevanovića za trijumf Parnog valjka 2:1.

Fudbal 05.05.2017 | 22:00
SLS: Partizan slavio u Ivanjici!
Pobeda Partizana!

"Parni valjak" je na čelu tabele Superlige Srbije, a Uroš Đurđević predvodi golgetere na listi strelaca najjačeg domaćeg takmičenja.

Javor - Partizan 1:2 (0:0)!

Mladi napadač "parnog valjka" postigao je dva gola i obezbedio Partizanu tri boda i prvo mesto na tabeli, barem na jedan dan, dok Crvena zvezda ne završi utakmicu protov Voždovca (6. maj 17 časova). Remi i poraz "večitog" rivala približio bi crno-bele tituli, pobeda Zvezde vratila bi odnos snaga na stanje koje je vladalo pre 34. kola.

Nova tri boda crno-belima doneo je napadač Uroš Đurđević koji je bio dvostruki strelac na ovom meču.

Đurđević je postigao golove u u 47. i u 55. iz penala, čime je stigao do 21. pogotka, dok je Eliomar u 67. minutu ublažio poraz Javora.

Partizan je produžio seriju na 32 meča bez poraza, među kojima je čak 29 pobeda, ali i preuzeo prvo mesto tabele, bar do sutra kada Crvena zvezda gostuje Voždovcu.

Utakmica u Ivanjici bila je nakratko prekinuta u 77. minutu posle niza uvredljivih transparenata navijača Partizana na račun Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije.

Prvo poluvreme pripalo je u potpunosti Partizanu, ali ekipa Marka Nikolića nije uspela da dođe do gola, jer je u završnicama akcija nedostajalo koncentracije, pre sva Đurđeviću.

Imao je i Javor dobru priliku u 29. minutu preko Milovana Milovića, ali je njegov šut odbranio Nemanja Stevanović.

Partizan je dobro počeo drugi deo meča, Marko Janković izveo je korner s desne strane, a lopta je uz dosta sreće stigla do usamljenog Djurdjevića na drugoj stativi, koji ju je sa oko dva metra prosledio u mrežu Javora.

Golman Javora Vladan Đgatović je samo šest minuta kasnije loše procenio situaciju, krenuo je na loptu, ali je do nje prvi stigao Janković, pa ga je čuvar mreže gostiju oborio, a sudija je svirao jedanaesterac. Siguran izvodjač najstrože kazne bio je Djurdjević kome je to bio 21. gol u sezoni, pa je tako izbio na prvo mesto liste strelaca.

Javor se nije predavao, pritiskao je rivala, što je donelo rezultat u 62. minutu. Golman crno-belih, Stevanovića, napustio je kazneni prostor i izašao na skoro 40 metara u nameri da spreči kontru, zakasnio je, a Eliomar ga je prešao i rutinski pored njega poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Javor je osmi u plej-of grupi Super lige sa 22 boda, dok je Partizan prvi sa 49.

Kad ne može niko - može Uroš Đurđević. Možda neko voli Leonarda, možda se neko kune u odbranu, ali svi u Partizanu „žive“ od golova A reprezentativca Srbije. Od večeras i zvanično prvog strelca Superlige. Njegove saigrače u Ivanjici  nije slušala lopta, ne može se reći da je i povratnik u srpski fudbal odigrao bog zna kako kvalitetan meč, ali je bio dovoljno spretan da dva zicera pretvori u pogotke kojima su crno-beli savladali Javor u premijernom meču 34. kola - 2:1.

Đurđević je početkom drugog poluvremena iskoristio dva poteza Marka Jankovića, ali i dve nezrele reakcije odbrane domaćeg sastava, da pogura Parni valjak ka desetoj vezanoj pobedi u prvenstvu, a ukupno 32. meču bez poraza. Dovoljnom makar da ekipa iz Humske prenoći na liderskoj poziciji sa tri boda više od Crvene zvezde, koja u subotu popodne gostuje Voždovcu.

Partizan je, predvođen Đurđevićem, za osam minuta rešio pitanje pobednika. Najpre je na drugoj stativi sačekao centaršut Jankovića iz kornera i užasnu statičnost Javorovih defanzivaca da ćušne loptu u mrežu u 47. minutu, da bi u 55. iskoristio jedanaesterac pošto je golman Vladan Đogatović srušio pomenutog i danas zapaženog Jankovića.

Sve što je domaćin uspeo da uradi jeste počasni pogdak Eliomara Silve, posle velike greške debitanta u prvenstvenim susretima na golu Partizana, Nemanje Stevanovića. Nedovoljno za nešto više. Pogotovo ne da se zabeleži prva pobeda nad crno-belima u 24. međusobnom susretu.

SUPERLIGA SRBIJE, 34. KOLO

JAVOR - PARTIZAN 1:2 (0:0)
/Eliomar 62 - Đurđević 47, 55 pen/

Ivanjica
Stadion kraj Moravice
Gledalaca: 1.500.
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

JAVOR: Đogatović - Terzić, Karišik, Milović, Amanović - Tomanović, Milanović - Mitošević, Eliomar, Sević - Tripković. Trener: Srđan Vasiljević.

PARTIZAN: N. Stevanović - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Jevtović, Kosović - Janković, Đuričković, Leonardo, Đurđević. Trener: Marko Nikolić.

SUPERLIGA SRBIJE, 34. KOLO

Petak:

Javor - Partizan 1:2 (0:0)
/Eliomar 62 - Đurđević 47, 55 pen/

Subota:

17.00 Voždovac - Crvena zvezda
19.00 Vojvodina - Mladost Lučani
19.00 Napredak - Radnički Niš

Izvor: mozzartsport/mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar