ПЛ БиХ: Најбржи гол сезоне, па ужас на Кошеву!

Дуел седмог кола Лиге за првака БиХ обижељила је тешка повреда навијача Сарајева, којем је од топовског удара страдала лијева нога, али и најбржи гол ове сезоне у бх. елити, постигнут након само 19 секунди сусрета.

Фудбал 05.05.2017 | 21:30
ПЛ БиХ: Најбржи гол сезоне, па ужас на Кошеву!
Дуел Сарајева и Слободе у оквиру 7. кола Лиге за првака БиХ, који је донио најбржи погодак ове сезоне у Премијер лиги БиХ, ипак је остао у сјенци немилих сцена на трибинама највећег бх. стадиона.

Наиме, један од навијача домаћих доживио је озбиљну повреду лијевог стопала, када је топовски удар експлодирао у његовој близини. Несрећни младић одмах је возилом Хитне помоћи превезен у болницу.

Десило се ово петнаестак минута након почетка меча, када је виђен једини погодак на сусрету.

Само што је почео дуел на "Кошеву", мрежа гостију се затресла.

Након свега 19 секунди игре, Харис Дуљевић послао је дубински пас иза леђа одбране Тузлака, Нермин Црнкић сјајно је примио лопту и матирао младог, 20-годишњег чувара мреже Слободе Азира Муминовића.

Црнкић је тако потврдио сјајну голгетерску форму, с обзиром да је у прошлом колу био двоструки стријелац против Радника у Бијељини. Био је то његов осми овосезонски погодак.

"Бордо" тим други пут у текућем првенству постигао је гол у првом минуту. У дуелу с Радником, у оквиру првог кола Лиге за првака, у 28. секунди погодио је Амер Бекић, али га је Црнкић сада надмашио за девет секунди.

Почетак наставка припао је гостима из Тузле. Прво је шансу имао Алмедин Зикљић, а најбољу прилику пропустио је Исмар Тандир у 54. минуту, када је статива сачувала Сарајлије.

Стријелац јединог гола Црнкић имао је затим ситуацију "очи у очи" са Муминовићем, али је голман Тузлака успио из дуела изаћи као побједник.

У наставку је виђена изједначена игра, која није донијела поготке. Са три бода, Сарајево је преузело премијерлигашки врх од градског ривала Жељезничара, који свој меч 7. кола, и то дерби, игра у суботу против Зрињског на "Грбабици".

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ, ЛИГА ЗА ПРВАКА - 7. КОЛО:

Сарајево - Слобода 1:0 (1:0)
/Црнкић 1/

У суботу:

Жељезничар - Зрињски (20:00)

У недјељу:

Радник - Крупа (17:00)

ТАБЕЛА: Сарајево (+1) 56, Жељезничар 56, Зрињски 55, Слобода (+1) 40, Радник 39, Крупа 38.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ, ЛИГА ЗА ОПСТАНАК - 7. КОЛО:

У суботу:

Металеге-БСИ - Олимпик (17:00)
Младост - Широки Бријег (17:00)
Витез - Челик (17:00)

ТАБЕЛА: Широки Бријег 35, Младост 32, Металеге-БСИ 28, Челик 27, Витез 26, Олимпик 21.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар