PL BiH: Najbrži gol sezone, pa užas na Koševu!

Duel sedmog kola Lige za prvaka BiH obiželjila je teška povreda navijača Sarajeva, kojem je od topovskog udara stradala lijeva noga, ali i najbrži gol ove sezone u bh. eliti, postignut nakon samo 19 sekundi susreta.

Fudbal 05.05.2017 | 21:30
PL BiH: Najbrži gol sezone, pa užas na Koševu!
Duel Sarajeva i Slobode u okviru 7. kola Lige za prvaka BiH, koji je donio najbrži pogodak ove sezone u Premijer ligi BiH, ipak je ostao u sjenci nemilih scena na tribinama najvećeg bh. stadiona.

Naime, jedan od navijača domaćih doživio je ozbiljnu povredu lijevog stopala, kada je topovski udar eksplodirao u njegovoj blizini. Nesrećni mladić odmah je vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Desilo se ovo petnaestak minuta nakon početka meča, kada je viđen jedini pogodak na susretu.

Samo što je počeo duel na "Koševu", mreža gostiju se zatresla.

Nakon svega 19 sekundi igre, Haris Duljević poslao je dubinski pas iza leđa odbrane Tuzlaka, Nermin Crnkić sjajno je primio loptu i matirao mladog, 20-godišnjeg čuvara mreže Slobode Azira Muminovića.

Crnkić je tako potvrdio sjajnu golgetersku formu, s obzirom da je u prošlom kolu bio dvostruki strijelac protiv Radnika u Bijeljini. Bio je to njegov osmi ovosezonski pogodak.

"Bordo" tim drugi put u tekućem prvenstvu postigao je gol u prvom minutu. U duelu s Radnikom, u okviru prvog kola Lige za prvaka, u 28. sekundi pogodio je Amer Bekić, ali ga je Crnkić sada nadmašio za devet sekundi.

Početak nastavka pripao je gostima iz Tuzle. Prvo je šansu imao Almedin Zikljić, a najbolju priliku propustio je Ismar Tandir u 54. minutu, kada je stativa sačuvala Sarajlije.

Strijelac jedinog gola Crnkić imao je zatim situaciju "oči u oči" sa Muminovićem, ali je golman Tuzlaka uspio iz duela izaći kao pobjednik.

U nastavku je viđena izjednačena igra, koja nije donijela pogotke. Sa tri boda, Sarajevo je preuzelo premijerligaški vrh od gradskog rivala Željezničara, koji svoj meč 7. kola, i to derbi, igra u subotu protiv Zrinjskog na "Grbabici".

PREMIJER LIGA BIH, LIGA ZA PRVAKA - 7. KOLO:

Sarajevo - Sloboda 1:0 (1:0)
/Crnkić 1/

U subotu:

Željezničar - Zrinjski (20:00)

U nedjelju:

Radnik - Krupa (17:00)

TABELA: Sarajevo (+1) 56, Željezničar 56, Zrinjski 55, Sloboda (+1) 40, Radnik 39, Krupa 38.

PREMIJER LIGA BIH, LIGA ZA OPSTANAK - 7. KOLO:

U subotu:

Metalege-BSI - Olimpik (17:00)
Mladost - Široki Brijeg (17:00)
Vitez - Čelik (17:00)

TABELA: Široki Brijeg 35, Mladost 32, Metalege-BSI 28, Čelik 27, Vitez 26, Olimpik 21.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar