Нови предсједник хрватског Сабора

Гордан Јандроковић изабран је за новог предсједника Сабора са 76 гласова "за" и 13 "против", пише Дневник. хр.

Регион 05.05.2017 | 18:06
Нови предсједник хрватског Сабора
ХДЗ је данас поднио захтјев за избор новог предсједника Сабора, након што је с те функције јуче одступио Божо Петров. Прикупили су 76 потписа међу којима су и Жељко Гласновић и Томислав Сауцха.

Бранко Бачић (ХДЗ) казао је како ће, након што изаберу Јандроковића, Сабор вјеројатно прекинути с радом до 7. маја.

- За избор министара потребно је провести неке консултације, што предсједник Владе управо ради. Ништа се неће догодити у двадесетак дана. Државни секретари обављаће дужност "министара" појединих министарстава. Не би било добро да у вријеме предизборне кампање засједа Сабор - рекао је Бачић.

Нешто раније Бачић је, како јавља Вечерњи.хр образложио и разлоге за прикупљање потписа у вези са Јандроковићевим именовањем.

- Ми смо јуче тврдили да постоји већина у Сабору, и то смо јучерашњим изгласавањем повјерења министру финансија и потврдили, а данас смо, у складу са пословником хрватског сабора, предложили, након што буде разријешен предсједник Сабора Божо Петров, да су испуњене све претпоставке за избор предсједника Сабора. Ми смо као клуб могли предложити предсједника сабора и без 76 потписа јер се предсједник Сабора бира натполовичном већином присутних посланика у Сабору. Но успркос томе, ипак смо хтјели како би потврдили да Влада има већину у Сабору, прикупити 76 потписа како бисмо и тиме учврстили легитимитет новоизабраног предсједника хрватског сабора, а то ће бити господин Гордан Јандроковић - појаснио је Бачић новинарима уочи гласања.

(Фактор)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

комсија

05.05.2017 16:39

Балкан и ниста друго!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

06.05.2017 05:58

У "скупшинама" на свим нивоима у БиХ пуно "папака" када оно код сусједа још горе!Три пресудна гласа "купили" а међу њима,које ли ироније,"шеф" Срба у Хрватској Пуповац који је дао глас ХДЗ!!

Name

БОБА

05.05.2017 19:12

У САБОРУ ЈЕДИНИ ЧОВЈЕК ШТО ВРИЈЕДИ ЈЕ ПЕРНАР ПРАТИМ ЊЕГОВ РАД ЧОВЈЕК СВЕ АРГУМЕНТОВАНО ГОВОРИ ПУН САМОПОУЗДАЊА ХАРИЗМАТИЧАН МЛАД ЉЕПОТА ГА СЛУШАТИ ЖЕЛИМ МУ СВУ СРЕЋУ НЕ КА НАСТАВИ ТАКО БОГ ЋЕ ГА ПОГЛЕДАТИ СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ханс wас

05.05.2017 20:00

Потпуно си у праву ПЕРНЕР је Месси

Name

БОБА

06.05.2017 12:07

ПУПОВАЦ НАЈСРЕТНИЈИ ЧОВЈЕК ШТА МУ ЈЕ РАТ СВЕ ДАО ТАЈ ЧОВЈЕК ЈЕ ДНО ЉУДСКО УЖИВА ПОСЛИЈЕ РАТА ТО ЈЕ ТО ШТО СЕ ЗНА.

ОДГОВОРИТЕ