Novi predsjednik hrvatskog Sabora

Gordan Jandroković izabran je za novog predsjednika Sabora sa 76 glasova "za" i 13 "protiv", piše Dnevnik. hr.

Region 05.05.2017 | 18:06
Novi predsjednik hrvatskog Sabora
HDZ je danas podnio zahtjev za izbor novog predsjednika Sabora, nakon što je s te funkcije juče odstupio Božo Petrov. Prikupili su 76 potpisa među kojima su i Željko Glasnović i Tomislav Saucha.

Branko Bačić (HDZ) kazao je kako će, nakon što izaberu Jandrokovića, Sabor vjerojatno prekinuti s radom do 7. maja.

- Za izbor ministara potrebno je provesti neke konsultacije, što predsjednik Vlade upravo radi. Ništa se neće dogoditi u dvadesetak dana. Državni sekretari obavljaće dužnost "ministara" pojedinih ministarstava. Ne bi bilo dobro da u vrijeme predizborne kampanje zasjeda Sabor - rekao je Bačić.

Nešto ranije Bačić je, kako javlja Večernji.hr obrazložio i razloge za prikupljanje potpisa u vezi sa Jandrokovićevim imenovanjem.

- Mi smo juče tvrdili da postoji većina u Saboru, i to smo jučerašnjim izglasavanjem povjerenja ministru finansija i potvrdili, a danas smo, u skladu sa poslovnikom hrvatskog sabora, predložili, nakon što bude razriješen predsjednik Sabora Božo Petrov, da su ispunjene sve pretpostavke za izbor predsjednika Sabora. Mi smo kao klub mogli predložiti predsjednika sabora i bez 76 potpisa jer se predsjednik Sabora bira natpolovičnom većinom prisutnih poslanika u Saboru. No usprkos tome, ipak smo htjeli kako bi potvrdili da Vlada ima većinu u Saboru, prikupiti 76 potpisa kako bismo i time učvrstili legitimitet novoizabranog predsjednika hrvatskog sabora, a to će biti gospodin Gordan Jandroković - pojasnio je Bačić novinarima uoči glasanja.

(Faktor)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

komsija

05.05.2017 16:39

Balkan i nista drugo!!

ODGOVORITE
Name

075

06.05.2017 05:58

U "skupšinama" na svim nivoima u BiH puno "papaka" kada ono kod susjeda još gore!Tri presudna glasa "kupili" a među njima,koje li ironije,"šef" Srba u Hrvatskoj Pupovac koji je dao glas HDZ!!

Name

BOBA

05.05.2017 19:12

U SABORU JEDINI ČOVJEK ŠTO VRIJEDI JE PERNAR PRATIM NJEGOV RAD ČOVJEK SVE ARGUMENTOVANO GOVORI PUN SAMOPOUZDANJA HARIZMATIČAN MLAD LJEPOTA GA SLUŠATI ŽELIM MU SVU SREĆU NE KA NASTAVI TAKO BOG ĆE GA POGLEDATI SRETNO.

ODGOVORITE
Name

Hans was

05.05.2017 20:00

Potpuno si u pravu PERNER je Messi

Name

BOBA

06.05.2017 12:07

PUPOVAC NAJSRETNIJI ČOVJEK ŠTA MU JE RAT SVE DAO TAJ ČOVJEK JE DNO LJUDSKO UŽIVA POSLIJE RATA TO JE TO ŠTO SE ZNA.

ODGOVORITE