Опасни "тровачи" у Крупњу

У Добропоточкој улици у Крупњу, јавна је тајна да се већ годинама илегално одвија вулканизација, галванизација и остали слични хемијски процеси коришћењем примитивне опреме, због чега је загађеност достигла несагледиве посљедице, наносећи највеће тегобе непосредном комшилуку, међу којима је и овдашња угледна породица Грујичић.

Србија 05.05.2017 | 17:51
Опасни "тровачи" у Крупњу
Вјештачења које је прије неколико година наложио суд, показала су "висок степен загађености, не само у кругу гдје је хала у којој се одвијала илегална и криминална производња".

Кривични поступак који је вођен против актера тровања обустављен је, пошто је случај застарео, а правда за оштећене се одвијала веома споро. Све инспекције су биле глуве и нијеме на ове појаве као и данас, а неки од инспектора из Шапца ишли су тако далеко да су одговорног за тровање бранили по цијену суспензије са радног места због криминалне заштите и подршке.

Надлежнима није био повод за дубље бављење оним шта се дешава у једној од хала у Добропоточкој улици ни када је на том мјесту пронађна дрога. Илегални занатлија тврди да је то само магацин.

Актери тровања су пре извјесног времена напали прве комшије који су се пожалили на смрад и тровање, а међу угроженим била је и жена у другом стању. Поступак је још у току, а крај му се, као и обично, не наслућује.

"За првомајске празнике илегална прозводња, коју прати тровање неслућених размјера, узело је маха, па смо звали полицију да интервенише", кажу у породици Грујичић.

"Из полиције је неко дозволио себи луксуз да дојави за нашу пријаву, па су се радници разбјежали. Очекујемо брзу реакцију, јер је ова тровачница кобна за најмање нас четворо одраслих и троје мале деце због чега морамо да напуштамо своје вјековно огњиште", тврде у тој породици. 

Грујичићи су позвали надлежне да коначно реагују и да се под истрагу ставе сви они који годинама штите троваче у средишту овог лијепог града, недалеко од чувеног Доброг потока.

(БН/В.Митрић)

Коментари / 0

Оставите коментар