Opasni "trovači" u Krupnju

U Dobropotočkoj ulici u Krupnju, javna je tajna da se već godinama ilegalno odvija vulkanizacija, galvanizacija i ostali slični hemijski procesi korišćenjem primitivne opreme, zbog čega je zagađenost dostigla nesagledive posljedice, nanoseći najveće tegobe neposrednom komšiluku, među kojima je i ovdašnja ugledna porodica Grujičić.

Srbija 05.05.2017 | 17:51
Opasni "trovači" u Krupnju
Vještačenja koje je prije nekoliko godina naložio sud, pokazala su "visok stepen zagađenosti, ne samo u krugu gdje je hala u kojoj se odvijala ilegalna i kriminalna proizvodnja".

Krivični postupak koji je vođen protiv aktera trovanja obustavljen je, pošto je slučaj zastareo, a pravda za oštećene se odvijala veoma sporo. Sve inspekcije su bile gluve i nijeme na ove pojave kao i danas, a neki od inspektora iz Šapca išli su tako daleko da su odgovornog za trovanje branili po cijenu suspenzije sa radnog mesta zbog kriminalne zaštite i podrške.

Nadležnima nije bio povod za dublje bavljenje onim šta se dešava u jednoj od hala u Dobropotočkoj ulici ni kada je na tom mjestu pronađna droga. Ilegalni zanatlija tvrdi da je to samo magacin.

Akteri trovanja su pre izvjesnog vremena napali prve komšije koji su se požalili na smrad i trovanje, a među ugroženim bila je i žena u drugom stanju. Postupak je još u toku, a kraj mu se, kao i obično, ne naslućuje.

"Za prvomajske praznike ilegalna prozvodnja, koju prati trovanje neslućenih razmjera, uzelo je maha, pa smo zvali policiju da interveniše", kažu u porodici Grujičić.

"Iz policije je neko dozvolio sebi luksuz da dojavi za našu prijavu, pa su se radnici razbježali. Očekujemo brzu reakciju, jer je ova trovačnica kobna za najmanje nas četvoro odraslih i troje male dece zbog čega moramo da napuštamo svoje vjekovno ognjište", tvrde u toj porodici. 

Grujičići su pozvali nadležne da konačno reaguju i da se pod istragu stave svi oni koji godinama štite trovače u središtu ovog lijepog grada, nedaleko od čuvenog Dobrog potoka.

(BN/V.Mitrić)

Komentari / 0

Ostavite komentar