Пролећно чишћење: Кога ће Новак звати уместо Вајде?!

Опција је много, сви би желели да тренирају великог шампиона, али питање је кога ће он хтети.

Тенис 05.05.2017 | 23:15
Пролећно чишћење: Кога ће Новак звати уместо Вајде?!
Новак Ђоковић се након много промишљања одлучио на драстичан потез, то јест прекид деценијске, више него успешне сарадње са практично читавим стручним штабом. ТренерМарјан Вајда, стручњак за кондицију Гебхарт Фил Грич и физио Миљан Амановић настављају даље својим путевима.

Ђоковић каже да му је потребан свеж старт не би ли запалио стару искру и вратио се тамо где и припада, на сам врх белог спорта. Док не изабере новог тренера Новак ће се ослањати на своје и знање људи који му у последње време највише помажу, пре свега на брата Марка и Душана Вемића. А имена која би могла да се нађу наместо Вајде можемо да ређамо до сутра, али је мало њих који задовољавају врхунске критеријуме сарадње са перфекционистом и суперпрофесионалцем какав је Ђоковић. Зато ћемо навести неке који делују као добри кандидати за ову престижну позицију.

БОГДАН ОБРАДОВИЋ - сада већ бивши Дејвис куп селектор и један од "природних" кандидата који добро знају нашег аса. Али управо то би могао да му буде минус, пошто Новак тражи "нову искру". Ако се Ноле пак одлучи за нашег стручњака овај ће му сигурно бити потпуно на располагању, што је и сам више пут поменуо.

ЏОН МЕКИНРО - чувени Џони Мек је недавно на кратко водио бригу о каријери Милоша Раонића, али је одустао из непознатих разлога. Познато је да Американац воли Србина и да су слични по карактеру, тако да би до договора могло лако да дође. Овде је проблем ипак природа односа, а Новак не трпи јак ауторитет пошто је и сам такав. 

БОРИС БЕКЕР - тек што су се растали, а већ их спајамо. Немац је за време проведено наНолетовој клупи доказа да зна и да хоће. Имао је Ђоковић све и пре њега, али га је Немац фино наштеловао и направио машину за победе, посебно на гренд слемовима. Чим је престо њега да слуша, Новак је пао, а пад се наставља и даље. Кажу да је највећи проблем између њих двојице било обнављање уговора, те да је ББ  тражио превише, јер му се може. Новак је одбио, а Бекер од тада није успео да нађе ухлебљење, осим ако се у посао не рачуна коментарисање за ТВ-у. Проблем са њим је што је прескуп.

ПИТ САМПРАС - идол Новак Ђоковића који одувек сања о томе да игра једноставно као легендарни Американац грчког порекла. Сампрас пак није изразио жељу да се бави тренерским послом, али верујемо да би његови савети могли много да помогну нашем асу. Пистол Пит ће се тешко одлучити за излазак из дубоке пензије, али ко зна. Јер кад шампион назове...

ТОНИ НАДАЛ - стриц Рафе Надала ће на крају ове сезоне престати да прати сестрића и окренуће се академији коју су направили у родном Манакору. Шпанац је велики стручњак и нема сумње да би допринео игри Новака, којег иначе необично цени. Тешко би Тонипристао и тешко да би га Ноле питао, али би било заиста добро, можда и најбоље решење.

АНДРЕ АГАСИ - иако никада није водио врхунског тенисера, Американац сигурно има шта да понуди нашем асу. Причало се и раније да  би Агаси могао да седне на Нолетову клупу, али од тога ништа није било. У последње време Агаси је појачао приче о бављењу тренерским послом на врхунском нивоу и чак је рекао да би му било интересантно да води бригу о Нику Кирјосу. Било како било, он и Ђоковић имају веома сличан стил игре, а искуство коју има некадашњи први рекет света је непроцењиво.

СТЕФАН ЕДБЕРГ - Иако Новак зна северноевропски карактер, некадашњи тренер Роџера Федерера је чини се сувише "хладан" и тешко да би се уклопио у Нолетов фазон грљења и непрестаног зезања на тренинзима. Али, ко зна, Швеђанин је слободан, велики је стручњак и зналац.

ПЕПЕ ИМАЗ - ово је наравно шала за крај. Не замерите.

Кога бисте ви волели да видите у стручном штабу Новака Ђоковића?

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

јоца

05.05.2017 21:36

Сансе да тренира само има ПЕПЕ ИМАЗ

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар петровиц

08.05.2017 09:18

Тренер Серене Wиллиамс, Патрицк Муратхохлу !!!

ОДГОВОРИТЕ