Припреме за сусрете библиотекара

У Вишеграду су почеле припреме за обиљежавање јубилеја – 20 година постојања и успјешног рада Друштва библиотекара Републике Српске.

Република Српска 05.05.2017 | 17:19
Припреме за сусрете библиотекара
Предсједник овог друштва Стојка Мијатовић каже да ће јубиларни Сусрети библиотекара бити одржани у оквиру програма Културне манифестације посвећене успомени на живот и дјело Иве Андрића „Вишеградска стаза“ почетком јуна.

„Биће додјељене награде `Ђорђе Пејановић` најуспјешнијем библиотекару у овој години, библиотеци и менаџеру, а посебна почаст биће дата иницијаторима за формирање удружења тадашњем министру Велибору Остојићу, професорима Милени и Војиславу Максимовићу и предсједнику општине у то вријеме Александру Савићу“, потврдила је Мијатовићева, која је и сама била први члан тог иницијативног одбора.

У програму обиљежавања учествоваће и професори Музичке академије из Источног Сарајева и рецитатори Средње школе „Иво Андрић“ из Вишеграда.

Чланови Друштва библиотекара Републике Српске су чланови 49 народних библиотека, затим седам матичних, па високошколске и школске библиотеке са више од 400 библиотекара.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар