Pripreme za susrete bibliotekara

U Višegradu su počele pripreme za obilježavanje jubileja – 20 godina postojanja i uspješnog rada Društva bibliotekara Republike Srpske.

Republika Srpska 05.05.2017 | 17:19
Pripreme za susrete bibliotekara
Predsjednik ovog društva Stojka Mijatović kaže da će jubilarni Susreti bibliotekara biti održani u okviru programa Kulturne manifestacije posvećene uspomeni na život i djelo Ive Andrića „Višegradska staza“ početkom juna.

„Biće dodjeljene nagrade `Đorđe Pejanović` najuspješnijem bibliotekaru u ovoj godini, biblioteci i menadžeru, a posebna počast biće data inicijatorima za formiranje udruženja tadašnjem ministru Veliboru Ostojiću, profesorima Mileni i Vojislavu Maksimoviću i predsjedniku opštine u to vrijeme Aleksandru Saviću“, potvrdila je Mijatovićeva, koja je i sama bila prvi član tog inicijativnog odbora.

U programu obilježavanja učestvovaće i profesori Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva i recitatori Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada.

Članovi Društva bibliotekara Republike Srpske su članovi 49 narodnih biblioteka, zatim sedam matičnih, pa visokoškolske i školske biblioteke sa više od 400 bibliotekara.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar