Ђоковић распустио комплетан тим

Српски тенисер Новак Ђоковић договорио се са тренером Марјаном Вајдом, кондиционим тренером Гебхардом Фил Гричем и физитотерапеутом Миљаном Амановићем да закључно са Мастерс турниром у Монте Карлу окончају вишегодишњу сарадњу, објављено је на страници српског тенисера.

Свијет 05.05.2017 | 13:40
Ђоковић распустио комплетан тим
До договора је дошло након детаљне анализе игре, постигнутих резултата, али и због приватних планова сваког члана тима. Закључено је да су, упркос фантастичној сарадњи у протеклом периоду, тренутно неопходне промјене, нов приступ и нова енергија да би Ђоковић подигао ниво игре и остваривао боље резултате на АТП туру.

“Бескрајно хвала Марјану, Џиџију и Миљану, на деценији пријатељства, пожртвованости, професионализму и посвећености мојим циљевима у каријери. Без њихове подршке не бих остварио овако велике резултате у тенису.

Свестан сам да су живели за мене и да су све подређивали мојим успесима и остварењу мојих снова. Били су моја снага и давали су ми увек ветар у леђа. Није ово била лака одлука, али заједно смо осетили да нам је потребна промена. Веома сам захвалан и поносан на наш однос и нераскидиву везу коју смо изградили током година, засновану на љубави, поштовању и разумевању. Они су моја породица и то се никад неће променити“, наводи Новак Ђоковић.

Новаков дугогодишњи тренер Марјан Вајда испред целог тима захвалио се на годинама које су провели заједно и дивној сарадњи.

“Време проведено са Новаком је један живот. Били смо део великих успеха, живели и дисали за исте циљеве. Пружио сам све што сам знао као тренер и поносан сам на наше резултате. Стигли смо до момента када смо схватили да је потребна нова енергија у тиму. Новак може још да иде напред, и сигуран сам да хоће. Уверен сам да ће остати у самом врху тениса још дуго и да ће пружити нове победе и нове радости његовим фановима и свим истинским љубитељима тениса. И даље ћемо се консултовати , виђати, дружити, јер ми смо ипак породица”, рекао је Вајда.

Новак је додао да вјерује да ће ова „шок терапија“ допринијети његовим бољим резултатима.

“Желим да наставим да подижем ниво своје игре и снаге и то је процес који траје. Стварно уживам у тенису. Имам осећај као да почињем све из почетка и свиђа ми се овај изазов. Ловац сам и један од мојих највећих циљева је да се поново вратим у победничку форму”, објаснио је Ђоковић.

Кондициони тренер Гебхард Фил Грич истакао је захвалност на прилици да ради са једним тако великим спортистом као што је Новак.

„Имао сам велику привилегију да радим са Новаком у протеклих осам година. Сан сваког тренера је да сарађује са професионалцем и спортистом који је толико посвећен оном што ради, као што је Новак. Стално је помјерао границе на кондиционом плану, а допада ми се и што стално проналази нове начине како да напредује у свим сегментима. Не сумњам да ће се вратити на сам врх. Новак је шампион, ратник и само му је небо граница.

Веома сам поносан на вријеме које смо провели заједно као тим и као породица током такмичења. Дошао је моменат за све нас да се разиђемо на професионалном плану, али приватно ћемо остати пријатељи и наставићемо заједно да делимо све животне радости“, каже Грич.

Миљан Амановић, Новаков физиотерапеут и кум не сумња да ће Ђоковић кренути ускоро да побјеђује и осваја турнире.

„Новак је мој најбољи пријатељ и мој брат. Провео сам више времена са њим него са мојом породицом у протеклих десет година. Ништа се неће променити у нашем односу, јер смо повезани на толико начина. Увек ћу бити ту за њега и радоваћу се да га видим да побеђује, осваја турнире и поново остварује сав свој потенцијал. Не сумњам да ће тако и да се деси.“

Новак размишља о ангажману нових лица у стручном штабу, али не жели да жури са одлуком.

„Осећам да је ово ново поглавље у мом животу. Моја каријера је увек ишла узлазном путањом, а сада доживљавам како је то када вас пут одведе у другом правцу. Желим да пронађем начин да се вратим на сам врх јачи и отпорнији него пре. Веома сам уверен да ћу у томе успети, иако је реч о процесу који не може да се деси преко ноћи.

Зато ми је потребно и време да пронађем праву особу у тиму са којом ћу моћи да се повежем на професионалном нивоу. Толико сам дуго у тенису да могу самостално да спроводим дневне рутине, и не желим да журим са одлукама. План је да на наредним такмичењима путујем уз подршку своје породице и менаџера. Обавестићу јавност о детаљима када пронађем праву особу за тим, али за сада бих желео само да се свима вама захвалим на подршци и на разумевању“, закључио је Ђоковић.

Извор: Агенције

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

05.05.2017 11:50

ЂОЛЕ ПОСТАО СИ ТАЛАШИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Приједорчанин

05.05.2017 12:09

Ти си суупер-талашика а Ноле је српски идол

Name

Карадоз

05.05.2017 12:06

Тако је то обицно кад крене низ брдо сви други су криви... Повуци се на вријеме и остани упамцен као велицина, инаце це те вуци по блату и водати ко меду по васарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Торпедо

05.05.2017 15:32

Господине Карадоз не писите о нецем у ста се не разумијете. Вас је коментар пун мрзње...Неодговорно је на рацун мрзње остављати коментар. Ноле је највеци спортиста са ових простора а ко сте ви ?

Name

милан

05.05.2017 12:13

Одлицан коментар, дјелимо мисљење у потпуности

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабуска

05.05.2017 13:13

Кад би вас двојица иста знали о профи спорту не би писали такве глупости...

Name

Торпедо

05.05.2017 15:39

г. Милане кад се слазете,за вас једно питање. Јесте ли икад дрзали рекет у руци? Ноле је велицина за ове просторе и све нације са ових простора. Није исто рекет и лопата.

Name

сова

05.05.2017 14:53

Браво Ноле. Велики остају велики и кад расту и кад падају. И пад је лет. Медју десет...Страшно..Ко је то још успио с наших простора. Од толико генерација, пар момака. А ови који причају глупости о успјеху или неуспјеху...Безвезе...Јер бити само дио свјетског стварати бренд своје државе...довољно је..Нека те носе крила нас који вјерујемо да си перфектан и кад ниси на самом врху. Наравно доћи ће дан кад ћеш то опет бити, макар још једном нама за вољу. У сваком послу нормално је и да се губи..Али ако је воља за добити, ти ћеш и добити. Србија никада није толико спомињана позитивно као с тобом. Бог те поживио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно 1000 %

05.05.2017 15:16

Браво за коментар ... немам шта додати. Ноле, све најбоље у животу желимо ти ми који су увијек навијали за тебе и навијаће и када губиш.

Name

Торпедо

05.05.2017 15:45

Свака цаст на коментару. Људи који немају појма о спорту нека коментарису неке друге теме...Знам да неке боли сто је НОЛЕ највеци али то се не мозе промијенити ни за 200 година.

Name

@Торпедо атерирај цовјеце

05.05.2017 17:11

Е мој @торпедо Рецимо и Никола Пилиц и Горан Иваснисевиц су били велики прије свега 20-30 година и нико их висе не помиње а просло је свега 20-30 година. Ноле игра за себе и свој дзеп, а да воли Србији плацо би порез у њој а неби побјего у Монако Исто и са Дјајицем ко ли њега сада помиње

Name

Ре Е Мој Торпедо

05.05.2017 19:50

Цовјеце па не мозес упоредјивати Пилица и Иванисевица са Нолетом колико они имају освојених ГС и Атп турнира паи Дзајиц је далеко позади. Кад су били први на атп листи?Ако се упоредјује онда су ту Пеле, Клеy, Марадона ,Мцнро и слицно. Па зато и казем,да је највеци спортиста ових простора. Надам се да је сад јасно ста сам мислио. Немојмо заборавити и богате Нолетове донације за сиромасне. Сто се тице пореза у Монте ц. је најнизи и ти би сигурно тако а висак удјели коме ти хоцес а не коме дрзава хоце. Сто се тице Нолета довољно он донира и Србији и Биху и осталима...

Name

БИХ

05.05.2017 21:26

Један је НОЛЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАШЧАРШИЈА

05.05.2017 22:34

Не знам до када цеш бити највећи спортиста,али сам сигуран да ћеш остати. људина!!! Воли те раја са чаршије! Бујрум на 10 с луком у цијелој!!!

ОДГОВОРИТЕ