Đoković raspustio kompletan tim

Srpski teniser Novak Đoković dogovorio se sa trenerom Marjanom Vajdom, kondicionim trenerom Gebhardom Fil Gričem i fizitoterapeutom Miljanom Amanovićem da zaključno sa Masters turnirom u Monte Karlu okončaju višegodišnju saradnju, objavljeno je na stranici srpskog tenisera.

Svijet 05.05.2017 | 13:40
Đoković raspustio kompletan tim
Do dogovora je došlo nakon detaljne analize igre, postignutih rezultata, ali i zbog privatnih planova svakog člana tima. Zaključeno je da su, uprkos fantastičnoj saradnji u proteklom periodu, trenutno neophodne promjene, nov pristup i nova energija da bi Đoković podigao nivo igre i ostvarivao bolje rezultate na ATP turu.

“Beskrajno hvala Marjanu, Džidžiju i Miljanu, na deceniji prijateljstva, požrtvovanosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njihove podrške ne bih ostvario ovako velike rezultate u tenisu.

Svestan sam da su živeli za mene i da su sve podređivali mojim uspesima i ostvarenju mojih snova. Bili su moja snaga i davali su mi uvek vetar u leđa. Nije ovo bila laka odluka, ali zajedno smo osetili da nam je potrebna promena. Veoma sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tokom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumevanju. Oni su moja porodica i to se nikad neće promeniti“, navodi Novak Đoković.

Novakov dugogodišnji trener Marjan Vajda ispred celog tima zahvalio se na godinama koje su proveli zajedno i divnoj saradnji.

“Vreme provedeno sa Novakom je jedan život. Bili smo deo velikih uspeha, živeli i disali za iste ciljeve. Pružio sam sve što sam znao kao trener i ponosan sam na naše rezultate. Stigli smo do momenta kada smo shvatili da je potrebna nova energija u timu. Novak može još da ide napred, i siguran sam da hoće. Uveren sam da će ostati u samom vrhu tenisa još dugo i da će pružiti nove pobede i nove radosti njegovim fanovima i svim istinskim ljubiteljima tenisa. I dalje ćemo se konsultovati , viđati, družiti, jer mi smo ipak porodica”, rekao je Vajda.

Novak je dodao da vjeruje da će ova „šok terapija“ doprinijeti njegovim boljim rezultatima.

“Želim da nastavim da podižem nivo svoje igre i snage i to je proces koji traje. Stvarno uživam u tenisu. Imam osećaj kao da počinjem sve iz početka i sviđa mi se ovaj izazov. Lovac sam i jedan od mojih najvećih ciljeva je da se ponovo vratim u pobedničku formu”, objasnio je Đoković.

Kondicioni trener Gebhard Fil Grič istakao je zahvalnost na prilici da radi sa jednim tako velikim sportistom kao što je Novak.

„Imao sam veliku privilegiju da radim sa Novakom u proteklih osam godina. San svakog trenera je da sarađuje sa profesionalcem i sportistom koji je toliko posvećen onom što radi, kao što je Novak. Stalno je pomjerao granice na kondicionom planu, a dopada mi se i što stalno pronalazi nove načine kako da napreduje u svim segmentima. Ne sumnjam da će se vratiti na sam vrh. Novak je šampion, ratnik i samo mu je nebo granica.

Veoma sam ponosan na vrijeme koje smo proveli zajedno kao tim i kao porodica tokom takmičenja. Došao je momenat za sve nas da se raziđemo na profesionalnom planu, ali privatno ćemo ostati prijatelji i nastavićemo zajedno da delimo sve životne radosti“, kaže Grič.

Miljan Amanović, Novakov fizioterapeut i kum ne sumnja da će Đoković krenuti uskoro da pobjeđuje i osvaja turnire.

„Novak je moj najbolji prijatelj i moj brat. Proveo sam više vremena sa njim nego sa mojom porodicom u proteklih deset godina. Ništa se neće promeniti u našem odnosu, jer smo povezani na toliko načina. Uvek ću biti tu za njega i radovaću se da ga vidim da pobeđuje, osvaja turnire i ponovo ostvaruje sav svoj potencijal. Ne sumnjam da će tako i da se desi.“

Novak razmišlja o angažmanu novih lica u stručnom štabu, ali ne želi da žuri sa odlukom.

„Osećam da je ovo novo poglavlje u mom životu. Moja karijera je uvek išla uzlaznom putanjom, a sada doživljavam kako je to kada vas put odvede u drugom pravcu. Želim da pronađem način da se vratim na sam vrh jači i otporniji nego pre. Veoma sam uveren da ću u tome uspeti, iako je reč o procesu koji ne može da se desi preko noći.

Zato mi je potrebno i vreme da pronađem pravu osobu u timu sa kojom ću moći da se povežem na profesionalnom nivou. Toliko sam dugo u tenisu da mogu samostalno da sprovodim dnevne rutine, i ne želim da žurim sa odlukama. Plan je da na narednim takmičenjima putujem uz podršku svoje porodice i menadžera. Obavestiću javnost o detaljima kada pronađem pravu osobu za tim, ali za sada bih želeo samo da se svima vama zahvalim na podršci i na razumevanju“, zaključio je Đoković.

Izvor: Agencije

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

PRIJEDORČANIN

05.05.2017 11:50

ĐOLE POSTAO SI TALAŠIKA.

ODGOVORITE
Name

Re Prijedorčanin

05.05.2017 12:09

Ti si suuper-talašika a Nole je srpski idol

Name

Karadoz

05.05.2017 12:06

Tako je to obicno kad krene niz brdo svi drugi su krivi... Povuci se na vrijeme i ostani upamcen kao velicina, inace ce te vuci po blatu i vodati ko medu po vasarima.

ODGOVORITE
Name

Torpedo

05.05.2017 15:32

Gospodine Karadoz ne pisite o necem u sta se ne razumijete. Vas je komentar pun mrznje...Neodgovorno je na racun mrznje ostavljati komentar. Nole je najveci sportista sa ovih prostora a ko ste vi ?

Name

milan

05.05.2017 12:13

Odlican komentar, djelimo misljenje u potpunosti

ODGOVORITE
Name

Babuska

05.05.2017 13:13

Kad bi vas dvojica ista znali o profi sportu ne bi pisali takve gluposti...

Name

Torpedo

05.05.2017 15:39

g. Milane kad se slazete,za vas jedno pitanje. Jeste li ikad drzali reket u ruci? Nole je velicina za ove prostore i sve nacije sa ovih prostora. Nije isto reket i lopata.

Name

sova

05.05.2017 14:53

Bravo Nole. Veliki ostaju veliki i kad rastu i kad padaju. I pad je let. Medju deset...Strašno..Ko je to još uspio s naših prostora. Od toliko generacija, par momaka. A ovi koji pričaju gluposti o uspjehu ili neuspjehu...Bezveze...Jer biti samo dio svjetskog stvarati brend svoje države...dovoljno je..Neka te nose krila nas koji vjerujemo da si perfektan i kad nisi na samom vrhu. Naravno doći će dan kad ćeš to opet biti, makar još jednom nama za volju. U svakom poslu normalno je i da se gubi..Ali ako je volja za dobiti, ti ćeš i dobiti. Srbija nikada nije toliko spominjana pozitivno kao s tobom. Bog te poživio...

ODGOVORITE
Name

Tačno 1000 %

05.05.2017 15:16

Bravo za komentar ... nemam šta dodati. Nole, sve najbolje u životu želimo ti mi koji su uvijek navijali za tebe i navijaće i kada gubiš.

Name

Torpedo

05.05.2017 15:45

Svaka cast na komentaru. Ljudi koji nemaju pojma o sportu neka komentarisu neke druge teme...Znam da neke boli sto je NOLE najveci ali to se ne moze promijeniti ni za 200 godina.

Name

@Torpedo ateriraj covjece

05.05.2017 17:11

E moj @torpedo Recimo i Nikola Pilic i Goran Ivasnisevic su bili veliki prije svega 20-30 godina i niko ih vise ne pominje a proslo je svega 20-30 godina. Nole igra za sebe i svoj dzep, a da voli Srbiji placo bi porez u njoj a nebi pobjego u Monako Isto i sa Djajicem ko li njega sada pominje

Name

Re E Moj Torpedo

05.05.2017 19:50

Covjece pa ne mozes uporedjivati Pilica i Ivanisevica sa Noletom koliko oni imaju osvojenih GS i Atp turnira pai Dzajic je daleko pozadi. Kad su bili prvi na atp listi?Ako se uporedjuje onda su tu Pele, Kley, Maradona ,Mcnro i slicno. Pa zato i kazem,da je najveci sportista ovih prostora. Nadam se da je sad jasno sta sam mislio. Nemojmo zaboraviti i bogate Noletove donacije za siromasne. Sto se tice poreza u Monte c. je najnizi i ti bi sigurno tako a visak udjeli kome ti hoces a ne kome drzava hoce. Sto se tice Noleta dovoljno on donira i Srbiji i Bihu i ostalima...

Name

BIH

05.05.2017 21:26

Jedan je NOLE!!

ODGOVORITE
Name

BAŠČARŠIJA

05.05.2017 22:34

Ne znam do kada ceš biti najveći sportista,ali sam siguran da ćeš ostati. ljudina!!! Voli te raja sa čaršije! Bujrum na 10 s lukom u cijeloj!!!

ODGOVORITE